Oteldeki mini Sezen müzesi

Güncelleme Tarihi:

Oteldeki mini Sezen müzesi
Oluşturulma Tarihi: Ekim 29, 2016 09:09

Almanya’nın başkenti Berlin'de geçen Mart ayında konser veren Sezen Aksu, Titanic Otel'in kral dairesinde üç gece konakladı. Otel sahipleri ünlü sanatçının kaldığı odayı yeniden tasarladı Sezen Aksu’nun adını verdi.

Haberin Devamı

ODANIN kapısına 'Sezen Aksu Suite' yazısı asıldı. Dört ayrı bölümde oluşan dairenin banyo ve tuvalet hariç her bölümüne Sezen Aksu’nun 12 fotoğrafı asıldı. Birbirinden farklı ve Sezen Aksu'nun imzaladığı fotoğraflarla süslü odada Minik Serçe'nin ayrıca 40’ıncı sanat yılında İngiliz Kraliyet Orkestrası'yla verdiği konserde giydiği siyah tuvaleti ve yüksek topuklu gümüş renkli ayakkabıları da var. Sanatçının kostümü ve ayakkabıları korunma amaçlı olarak özel hazırlanmış kapalı cam çerçeve içinde tutuluyor.

Oteldeki mini Sezen müzesi

TÜRKİYE’DEN GELİYORLAR

Oda, Aksu'ya ait CD'ler, dillerden düşmeyen şarkı sözlerinin yer aldığı 'Sezen Aksu – Eksik Şiir' kitapları, 20'yi aşkın albümü, hatta sahnede kullandığı iki adet de kırmızı renkli aspiratör ve daha bir çok kişisel eşyasıyla mini ‘Sezen Aksu Müzesi’ni andırıyor.
Titanic Otellerinin sahiplerinden Saim Aygün, “Sezen Aksu'yu geçen Mart ayında Berlin'e 'Veda Turnesi' kapsamında geldiğinde kral dairesinde üç gün ağırladık. Türkiye'nin dünyaca ünlü sanatçısı. Böyle bir sanatçı her zaman dünyaya gelmez. Bu nedenle kaldığı odaya adını verdik. Bize özel eşyalarını gönderdi. Onun sahnede kullandığı eşyaları, CDU'leri, imzalı kitabını koyduk. Mini bir Sezen Aksu müzesi yarattık. Türkiye'den ailece gelip Sezen Aksu Suitinde kalmak için bin Euro ücret ödeyen sevenleri ve hayranları var” dedi.

Haberin Devamı

YILDIZLAR DA KALIYOR

Oteldeki mini Sezen müzesi

Suitte kalan bir çok yabancının CD'lerini dinledikten sonra Sezen Aksu'ya hayran kaldığını anlatan Aygün, “Bizden CD istiyorlar. Veya nasıl bulabileceklerini soruyorlar” diye konuştu. Aygün, Sezen Aksu suitinde şimdiye kadar birçok yıldız sanatçının da kaldığını anlattı.

SEZEN MENEMEN İSTEYİNCE

Oteldeki mini Sezen müzesi

Haberin Devamı

Sezen Aksu'ya kendi elleriyle menemen hazırladığını da belirten Aygün “Otelimizin mutfağında yabancı aşçılar çalıyor. Sezen Aksu kaldığı ikinci günün sabahı kahvaltıda menemen istedi. Mutfaktakiler yapmasını bilmediği için önlüğü taktım, kolları sıvadım, girdim mutfağa. Bir tencere menemen yaptım. Sezen Aksu ve yardımcıları birlikte yediler” dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!