Osman Aydın'a Erzurum'da çoşkulu karşılama

Güncelleme Tarihi:

Osman Aydına Erzurumda çoşkulu karşılama
Oluşturulma Tarihi: Aralık 08, 2012 18:27

Ermenistan'ın başkenti Erivan'da düzenlenen Dünya Amatör Boks Federasyonları Birliği (AIBA) Dünya Gençler Boks Şampiyonası'nda bronz madalya kazanan Osman Aydın, Erzurum'da coşkuyla karşılandı.

Aydın'ı, Erzurum Havalimanı'nda, Gençlik Hizmetleri Şube Müdürü Bülent Tilkidoğan, Boks Erzurum İl Temsilcisi ve Doğu Anadolu Bölge Başkanı Kadir Hayta, sporcular ve vatandaşlar karşıladı.

Davul zurnayla karşılanan Tunçkılıçspor Kulübü sporcusu Aydın, böyle bir başarı elde ettiği için mutlu olduğunu belirterek, Türk bayrağını Erivan'da dalgalandırmanın gurur verici olduğunu söyledi.

Hayta ise AA muhabirine yaptığı açıklamada, Erivan'da düzenlenen ve 68 ülkeden 367 boksörün mücadele ettiği Dünya Gençler Boks Şampiyonası'nda Türk boksörlerin kıyasıya mücadele ettiğini dile getirdi.

Erivan'da yapılan müsabakalar sonunda Aydın'ın Türk Bayrağı'nı dalgalandırmasından dolayı çok mutlu olduğunu vurgulayan Hayta, “Dünya Geçler Şampiyonası'nda ülke sıralamasında 8'inci olduk. Osman Aydın 69 kiloda bronz madalya alarak bizi onurlandırdı. Diğer sporcularımız da çok iyi mücadele etti” dedi.

Hayta, Aydın'ın Temmuz 2011'de Kazakistan'ın başkenti Astana'da yapılan Dünya Yıldızlar Boks Şampiyonası'nda Türkiye'ye gümüş madalya kazandırdığını hatırlatarak, hedeflerinin Aydın'ı dünya şampiyonu yapmak olduğunu söyledi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!