Oscar’da ilk ödül şarap sektörünün

Güncelleme Tarihi:

Oscar’da ilk ödül şarap sektörünün
Oluşturulma Tarihi: Şubat 26, 2005 02:05

Yarın sabaha karşı sinema dünyasının en ünlü ve en prestijli ödüllerinden Oscarlar, sahiplerini bulacak. Reha Erus, ödül gecesini Hürriyet okurları için izleyecek.

Erus’un belirttiğine göre her yıl, dağıtılan ödüller kadar, sansasyonel olaylarıyla da dikkat çeken Oscar ödülleri, bu yıl şarap satışlarını da patlattı. Bunun nedeni ise 5 dalda aday olan ‘Sideways’ filmi.

2000 DOLARLIK ŞİŞE

Konusu California’nın ünlü şarap diyarı Napa Valley’in üzüm bağları arasında geçen ve Oscar’a 5 dalda aday gösterilen ‘Sideways’ filmi, şarapçılığı Hollywood’a taşıdı ve satışlarda patlama yaptı. ‘Sterling’ Şarapları’nın üreticisi de menşeinde kalite kontrolünden geçmiş 2001 yılı Cabarnet Sauvignon rezervini, tören gecesi öncesi Kodak Tiyatrosu’nda tanıttı. Ünlülerin Ödül töreni öncesi üzerinde yürüdükleri ‘Kırmızı Halı’dan esinlenerek ‘Red Carpet’ adı verilen rezerv şaraptan sadece 5600 küçük ve 500 adet 5 litrelik şişe üretildi. 5 litrelik şişeler 2 bin dolara, 750 santilitrelik şişeler ise 150 dolara alıcı bulacak. ‘Sterling’ Oscar Ödülü kazananlara bir küçük şişe armağan edecek.

DEGUSTASYON TURLARI

Los Angeles’ta turizm firmaları, Oscar’a 5 dalda aday gösterilen ‘Sideways’ filminin konusunun geçtiği bağlara ve şarap evlerine turlar düzenleyerek degüstasyon yaptırıyor. Turlara ilgi çok büyük.

SİYAHİ ADAY ÇOKLUĞU

Sydney Poitier, Denzel Washington, Halle Berry derken Afro-Amerikalı olarak bilinen siyahi oyuncular, ardı ardına Oscar’a aday gösterilmeye başlandı. Jamie Foxx, Morgan Freeman, Don Cheadle, Sofie Okonedo’nun ödül alma şansları hayli fazla görünüyor.

Rakamlarla Oscar

Bu yıl 267 film katıldı.

Oscarları 195 ülke ABC TV’si aracılığıyla izleyecek.

Tören 34 kamera ekranlara yansıtacak.

Jüri üyesi sayısı 5 bin 808.

39 film, herhangi bir dalda Oscar’a aday gösterildi.

Toplam 24 dalda ödül verilecek.

Tören sırasında 654 güvenlik görevlisi bulunacak.

Töreni 3 bin 333 davetli oturarak izleyecek.

1000 adet Maine ıstakozu yenilecek.

500 şişe Laurent Perrier şampanya patlatılacak.

10 kilo İran havyarı tüketilecek.

Kırmızı Halı’nın uzunluğu 194 metre.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!