Orman yönetimi hükümsüz mü?

Güncelleme Tarihi:

Orman yönetimi hükümsüz mü
Oluşturulma Tarihi: Nisan 20, 2013 06:27

Kulübün mevcut tüzüğüne güvenen yönetim seçimi geciktirdi.

Haberin Devamı

Beşiktaş, mayıs veya haziranda seçime gidecek. Ancak Medeni Kanuna’a göre bu seçimin geçen şubatta olması lazımdı. Bu durum Fikret Orman yönetiminin son iki ayda aldığı kararların geçersiz olup olmadığı tartışmasına neden oldu.

BEŞİKTAŞ’ın 5 Mayıs’taki genel kurulunda tüzük değişikliği kabul edildikten sonra mayıs veya haziranda seçimli bir genel kurul daha yapılacak. Ama Medeni Kanun, Kartal’a kongre yapmaktan geciktiğini söylüyor! 2004’te değişen kanun derneklerin olağan genel kurul aralığının en fazla 3 yıl olacağını söylüyor. Buna göre Beşiktaş’ın geçen şubatta olağan genel kurulunu yapması gerekiyordu. Bir üyenin mahkemeye başvurması halinde Fikret Orman yönetiminin durumunun tartışmalı hale gelebilir. Bu duruma mani tek güvence ‘Beşiktaşlılık aşkı’ olabilir ancak!..

Haberin Devamı

KANUN İLE TÜZÜK ÇATIŞIYOR!

Beşiktaş’ta böylesi bir kaosun oluşmaması için tüzük çalışmasını yürüten ve Prof.Dursun Arıkboğa, Atıf Keçeci, Oğuz Anter, Mert Balcı ve Kayhan Turhan’dan oluşan komisyon mayıs veya hazirandaki olağan genel kurulu öncesi mali ve idari genel kurul yapılarak yönetimin ibrasının da yolunu açtı. Böylece olası bir davaya karşı tedbir alınmak istendi. Konuyu görüştüğümüz Keçeci, “Kongrenin yapılmamasından dolayı bir dava açılması ihtimali üzerinde durulması gereken bir konu” diyor.
 Yönetimin, mevcut tüzüğe göre hareket ettiğini söyleyen Keçeceği, sözlerini şöylü sürdürdü: “Olağan genel kurulun yapılmasına bir seneden az süre kala olağanüstü seçimle gelen yönetimin bir yıl daha görevde kalmasına izin veriyor. Ama 2004’te değişen Medeni Kanun 3 yılın üstünde bir arayı kabul etmiyor.”

DERNEKLER MASASI SORUN YOK DEDİ

Bu durumda bir üye isterse dava açmak için başvurabilir. Keçeci, buna karşın Beşiktaşlıların iyi niyetle hareket etmesi gerektiğini aksi halde sermaye artırımından stat projesine ve ödenen borçlara kadar sıkıntılar olabileceğini kaydediyor. Keçeci, “Dernekler masası da Ocak 2014’te seçim yapabilirsiniz diye görüş vermiş. Olağan genel kurul öncesi mali ve idari genel kurul da yapılacak.Yönetim ibra olunca geçmişe dair sorun kalmaz”  diyor.

Haberin Devamı

Demirören’in önü kapandı mı?

BEŞİKTAŞ’ın yeni tüzüğünde kulübe borcu olanların başkanlığa aday olamayacak. Atıf Keçeci, “2005-07’de vergi beyanında bulunmadığı iddiasıyla yargılanıyor. Bu davayı kaybederse kulüp ceza ödeyeceği için ona dava açabilir. Parayı ödemezse borçlu olur” dedi.

Orman bizden iki şey istedi

Atıf Keçeci, “Ben komisyona girerken başkana ‘Benden size fayda sağlayacak bir tüzük istiyorsan ben onun içinde olmam’ dedim. Başkan bizden sadece üst üste başkanlık süresinin 6 yılla sınırlanması ve geleceğe dair gelirlerin kırdırılmamasını koymamızı istedi” dedi.

ALPAY KÖSE-Spor Hukukçusu

Şubatta seçim olmalıydı

MEDENİ Kanun olağan genel kurulların en geç 3 yılda bir yapılacağı söylüyor. Dernek tüzükleri kanuna aykırı olamaz. Aksi halde ilgililer mahkemeye başvurabilir.Beşiktaş şubatta genel kurula gitmeliydi.

Haberin Devamı

Türkan Bayraktaroğlu-Avukat

Alınmış kararlar değişmez

Fİkret Orman yönetimi bir yıl için seçildiyse üyelerin kayyum atanması talebine hakları vardır. Buna karşın kayyum da atansa mevcut yönetimin aldığı kararlar ortadan kalkmaz.Bu yöneticiler kulüpten uzaklaştırılsa da durum değişmez.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!