Orkun ortada kaldı

Güncelleme Tarihi:

Orkun ortada kaldı
Oluşturulma Tarihi: Ocak 23, 2010 00:00

Aynı sezon içinde üçüncü kez takım değiştirmeye kalktı. Ne Manisaspor, ne Kayserispor, ne de menajeri uyardı.

Haberin Devamı

BÖYLE bir transfer, daha doğrusu ‘transfer olamama’ hikayesi ne görüldü, ne duyuldu. Milli kaleci Orkun Usak, transfer yönetmeliğindeki hayati bir maddenin gözden kaçırılması yüzünden ortada kaldı...
İki yıl G.Saray forması giydikten sonra bu sezonun başında Ufuk Ceylan’a karşılık Mehmet Güven’le birlikte Manisaspor’a takas verilen Orkun’a, geçtiğimiz günlerde Kayserispor talip oldu. Sarı kırmızılı yöneticiler, birinci kaleci Souleymanou’nun Kamerun Milli Takımı’na gitmesi, onun yedeği Yusuf Soysal’ın da sakat olması nedeniyle Orkun’u bir an evvel kadrosuna katmak istiyordu.
Tobol maçında oynamıştı
Manisaspor ile her konuda anlaşmaya varan Kayserisporlular, arkasından 29 yaşındaki kaleciyi de ikna etti. Fakat, aceleden olsa gerek, hem Manisaspor hem Kayserispor hem de futbolcunun menajeri Ali Egesel, ‘Süper Lig’deki bir futbolcu, bir sezonda en fazla 2 takım değiştirebilir’ şeklindeki maddeyi gözden kaçırdı.
Orkun, sezon başında Galatasaray’ın Tobol ile yaptığı Avrupa Ligi maçında oynadığı için, Manisaspor onun ikinci takımı sayılıyordu ve dolayısıyla Kayserispor’a transferi imkansızdı. Orkun bu maddeyi bilmediği için ve kimse de kendisini uyarmadığı için, önce Manisaspor ile sözleşmesini karşılıklı feshetti, arkasından Kayserispor ile yeni mukavele yaptı ve sonra da sarı kırmızılıların Antalya kampına katıldı. Fakat federasyon, Kayserispor ile yaptığı sözleşmeyi kabul etmediği için şimdi boşta kaldı.

Haberin Devamı

Yönetmelik ne diyor?

Profesyonel Futbolcular Statüsü’nün 11’inci maddesinin 4’üncü fıkrası: “Futbolcu, aynı sezonda aynı statüdeki takımlara sözleşmesi veya vizesi dahil olmak üzere en fazla 2 kulübe tescil edilebilir.”

Kayserispor’un kampında 3 maçta forma giydi

ORKUN Usak, Kayserispor ile sözleşme imzaladıktan sonra sarı kırmızılı takımın Antalya kampına katılmış ve burada oynadığı Hamburg (0-3), Vitesse (penaltılarla 3-5) Feyenoord (0-3) maçlarında forma giymişti.

Gerekirse 6 ay evde otururum

KAYSERİSPOR’a transferi, yönetmelikteki bir maddenin gözden kaçırılması nedeniyle gerçekleşmeyen Orkun Usak, “Yapacak bir şey yok. Pazartesi Manisaspor yöneticileriyle oturup konuşacağız. Uzlaşamazsak, gerekirse 6 ay evde otururum” dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!