Organ nakli yaptık şimdi daha güçlüyüz

Güncelleme Tarihi:

Organ nakli yaptık şimdi daha güçlüyüz
Oluşturulma Tarihi: Aralık 24, 2010 00:00

Fernandes ve Simao ile daha da güçlendik. Sahada daha sağlıklı ve farklı bir Beşiktaş göreceksiniz. Gol yollarında çoğalıyor ancak sonuç alamıyorduk. Artık kilidi açacak oyuncularımız var.

BEŞİKTAŞ Teknik Direktörü Bernd Schuster, verdiği ilginç mesajlarla ligin ilk yarısına damgasını vuran isimlerin başında geliyor. Her sözüyle olay olmuştur Alman hoca... Az ama öz konuşur, adından söz ettirir. Alman hoca ile Beşiktaş Kulübü Sağlık Grubu Başkanı ve Basın Sözcüsü Prof.Dr.Mete Düren’in eşi Rahşan Hanım’ın Beşiktaş Belediyesi’nde açtığı resim sergisinde karşılaştık. Tercümanlığımızı da antrenör Tayfur Havutçu yaptı. Beşiktaş’ın ligin ilk yarısını lider Trabzonspor’un 14 puan gerisinde tamamlaması Schuster’in gözünü korkutmamış. Aksine, devre arasında yapılan operasyonlar nedeniyle bir hayli ümitli Alman hoca. Özellikle Fernandes ve Simao’nun gelişiyle daha da güçlendiklerini ifade eden Bernd Schuster, bu durumu, “Organ nakli yaptık. Şimdi daha güçlüyüz” sözleriyle değerlendirdi. Ve şunları söyledi:

Başlangıçlar zordur

“Kaybedilen puanların büyük bölümü, bireysel hatalardan kaynaklandı. Başlangıçlar her zaman zordur. Biz, iki yıl sonrasının hazırlıklarını yapıyoruz. Kadrodaki bütün futbolculara adaletli davrandım. Herkese şans verdim.
Bana Trabzonspor maçında Bobo’yu neden oynatmadığımı soruyorlar. Bu oyuncunun sağlık problemi olduğunu bilmiyorlar. O şimdi ülkesinde, tedavisini yaptırıyor. Eğer Bobo’da ısrar etseydim futbol hayatı tehlikeye girerdi. Benim için önce sağlık gelir.

Kilidi açacak oyuncular

Başkanımız Yıldırım Demirören, yöneticilerimiz Serdal Adalı ve Cengiz Zülfikaroğlu ile yaptığımız toplantıda takımın eksiklerini söyledim. Onlar da sorunları çözüyorlar. Fernandes, Simao gibi önemli oyuncuların işinin bitirilmesine sevindim. İkinci yarıda çok farklı bir Beşiktaş olacak. Gol yollarında çoğalıyorduk ama gol atamıyorduk. Şimdi gollerin kilidini açacak oyuncular geldi.

3 puanlı sistemde her şey olur

LİDERİN 14 puan gerisindeyiz. Bunu fazla büyütmemek lazım. 3 puanlı sistemde kimsenin şampiyonluğu garanti değil. Trabzonspor ile eşit şansa sahibiz. Aradaki puan farkı kapatılır. Taraftarlarımız sabretsin ve desteklesinler. 5 önemli mağlubiyet aldık. Beni yenilgilerden çok bireysel hatalar üzdü. Rakip forvetlere yardımcı olduk. Ama bunları telfafi edeceğiz. Ali Sami Yen Stadı’ndaki G.Saray maçı bizim için çok önemliydi. Bizi rakipler değil kendi takımımız ilgilendiriyor.

Bir takımdan 12 tane futbolcu sakatlanır mı?

SEZON başından bu yana 12 önemli oyuncumuz önemli sakatlıklar geçirdi. Dünyada ligin ilk yarısında 12 oyuncusu sakat olan takım var mı? Kimisinin iyileşmesi aylar sürdü, kimisinin tedavisi daha da uzadı. Eleştiriler olacak. Ama sistemime asla laf söyletmem. Bu sakatlanan oyuncuların yerine iyi ki A2 takımından oyuncu aldım. Daha da alacağım.

UEFA Avrupa Ligi’nde işimiz zor

TÜRKİYE’de Avrupa kupalarında yoluna devam eden tek takım Beşiktaş. Grup maçları başlamadan önce, ‘Porto birinci, Beşiktaş ikinci olur’ demiştim. Söylediğim gibi oldu. Bu kupadaki yeni rakibimiz Dinamo Kiev’i çok iyi tanımıyorum. Bu yüzden araştırıyorum. Kasetlerden maçlarını izleyeceğim. Fİ Yapı İnönü Stadı’ndaki maçı farklı kazanarak deplasmana avantajlı gitmek istiyoruz. Bundan sonra bizi zorlu rakipler bekliyor. Özellikle İngilizler çok tehlikeli. Çok çalışıp başarılı olmak istiyoruz.

51. yaşına Antalya’da girdi

Bernd Schuster’in 51. yaş günü Antalya’da kutlandı. Beşiktaş Kulübü’nden yapılan açıklamaya göre, siyah beyazlı futbolcular, Ziraat Türkiye Kupası’nda ceza nedeniyle Antalya’da oynanan Konya Torku Şekerspor maçı öncesi kamp yaptıkları otelde Schuster’e sürpriz bir doğum günü partisi düzenledi. Alman hoca, futbolcuların hazırladığı doğum günü pastasını kesip, yaş gününü kutladı.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!