Ordulu ustadan Woody Allen’a klarnet

Güncelleme Tarihi:

Ordulu ustadan Woody Allen’a klarnet
Oluşturulma Tarihi: Ocak 03, 2006 00:00

Ordulu Ahmet Özdemir’in abanoz ağacından yaptığı klarnet, Lütfi Kırdar Kongre ve Sergi Sarayı’ndaki konseri sonrasında efsanevi yönetmen-oyuncu Woody Allen’a verildi. Konser sonrasında klarneti Allen’a İstanbul Caz Festivali Yönetmeni Pelin Opçin takdim etti.

Ahmet Özdemir, Ordu’nun Bayadı Köyü’nde birkaç metrekarelik bir kulübede dünyaca ünlü klarnetleri yapıyor. 1980’den bu yana ünlü Türk müzisyenler, Özdemir’e enstrüman siparişi veriyor. Avrupa ve ABD’de de tanınan Özdemir’in bir İngiliz sanatçıya yaptığı klarnetin, Jon Bon Jovi’ye armağan edildiği de biliniyor. Özdemir, "Klarnet Türkiye’ye dışarıdan geliyordu. Ben 1949’dan 1980’e kadar inceledim bu enstrümanı. Sonra nasıl yapmam gerektiğine kadar verdim. Ve 25 yıldır Türkiye’nin tek klarnet ustası oldum" diyor.

Özdemir, kendisi için yaptığı klarneti, Woody Allen gibi dev bir sanatçının hatırına elinden çıkarmayı kabul ettiğini söylüyor: "Helal olsun. Güle güle çalar inşallah.

ALLEN’A MEKTUP YAZDI

Allen’a klarnet sürprizi Ordulu sivil girişimci Enis Ayar, Ordu Ticaret Odası ve İKSV’nin işbirliğiyle hazırlandı. Ayar, klarnetini elinden çıkarması için Özdemir’i ikna etti. 2 bin YTL’lik ücretini Ordu Ticaret Odası ödedi. Ayar, ayrıca Özdemir’in fotoğraflarını çekti, enstrümanla birlikte İKSV’ye gönderdi. Allen’a enstrümanla birlikte Özdemir’in fotoğrafları ve ünlü sanatçıya hitaben yazdığı mektup da verildi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!