Onlar bir zamanlar yıldızdı

Güncelleme Tarihi:

Onlar bir zamanlar yıldızdı
Oluşturulma Tarihi: Eylül 09, 2015 06:54

Onlar Hollywood'un en parlak yüzünü de sefaletin en karasını da gördüler hayatları boyunca. Bir zamanlar ekranın ve sinemanın yıldızıydılar, gösterişli evlerde yaşayıp herkesin imrendiği bir hayat sürüyorlardı.

Haberin Devamı

Ama kendi itiraflarıyla "yaptıkları hatalar yüzünden" hayatları aniden tepetaklak oldu. Bütün servetleri ellerinden kayıp gitti. Öyle zamanlar oldu ki sokaklarda ya da parktaki banklarda yatmak zorunda kaldılar. Sonra kendilerine farklı hayatlar kurdular. Hollywood'un ışıltılı dünyasının çok uzağında. Eski günlerini sadece hatıralarında saklayarak.

İşte gösteri dünyasından üç farklı insan öyküsü...

PARKTAKİ ÇALILIKLARDA YATTIM

1970'li ve 80'li yıllarda rol aldığı Charles İş Başında, Aşk Gemisi, Eight Is Enough gibi diziler ve 80'lerin en çok konuşulan filmlerinden biri olan Paradise tanınan Willie Aames'in öyküsü de bunlardan biri. Daha gencecik yaşımda milyonlarca dolar kazanan Aames, sonra bütün varlığının bir anda ellerinin arasından uçup gittiğini de gördü.

Haberin Devamı

Onlar bir zamanlar yıldızdı

Bugün 55 yaşında olan Willie Aames bir röportajında "Eight Is Enough adlı dizide oynarken maddi olarak zirveye çıkmıştım. Bir yıl içinde birkaç milyon dolar kazanıyordum. Ama sonra bir baktım ki, ne param var, ne karım ne de çocuğum. Bunun bir gün başıma gelebileceğini biliyordum, ama bu kadar çabuk olmasını beklemiyordum."

Bir anda sokakta kalan Aames, fırsat bulursa bir arkadaşının evinde kalıyordu. Onu da bulamazsa parklardaki banklarda ya da çalılıklarda uyudu.

Onlar bir zamanlar yıldızdı

Willie Aames, bu durumun son derece utanç verici olduğunu da anlatmıştı bir röportajında "Sürekli düşünüyordum. Hayatım nasıl bu hale geldi diye " sözleriyle anlatmıştı o sırada yaşadıklarını.

Bir süre önce tamamen iflas eden ve borçlarını ödeyebilmek için elinde kalan bazı eşyalarını satan Aames, sonra çiftçilige yöneldi. Birçok sınavdan ve eğitim programından sonra çiftçilik yapabilecek duruma geldi.

Onlar bir zamanlar yıldızdı

Haberin Devamı

Ancak görünüşe göre Aames, bunca çalkantının ardından hayatını yeniden düzene soktu. Aames bir süredir bir kıtalararası yolcu gemisinin yöneticiliğini yapıyor. Ve yeni eşiyle mutlu bir evlilik sürdürüyor.

UMARIM BENİ BAĞIŞLAMIŞLARDIR

1990'lı yıllarda izlenme rekorları kıran Grace Under Fire adlı dizideki performansıyla üç kez Altın Küre Ödüle'ne aday gösterilen Brett Butler, şöhretin zirvesine çıktıktan sonra aniden düşüşe geçti.

Onlar bir zamanlar yıldızdı

Butler'ın şöhretini borçlu olduğu dizi 1993 ile 1998 yılları arasında yayınlandı. Bu dönemde ekranın aranılan oyuncularından biri haline gelen Butler'ın hayatı dizinin sona ermesinden sonra tamamen değişti.

Haberin Devamı

Dizi bitmeden önce uyuşturucu bağımlılığı yüzünden setten kovulan Butler bir süre tedavi gördü. Daha sonra Los Angeles'tan Georgia'ya bir çiftlik evine taşındı. Bakımını üstlendiği 15 hayvanla birlikte yaşamaya başladı. Ama bu hayatı fazla yürütemedi. Oyunculuk döneminde kazandığı para bitince evini de kaybetti. Bir anda kendini sokakta kalmış bir evsiz olarak buldu. Bir süre devletin evsizler için tahsis ettiği bir barınakta kaldı.

Onlar bir zamanlar yıldızdı

Birkaç yıl önce katıldığı bir TV programında oyunculuğu bıraktıktan sonra girdabına kapıldığı uyuşturucu bağımlılığı yüzünden her şeyini kaybettiğini söylemişti. Butler "Maddi kayıplarım bir yana neredeyse hayatımı da kaybetmek üzereydim" diye anlatmıştı o dönemi.

Haberin Devamı

2000'li yıllarda bazı TV dizilerinde kamera karşısına geçen Brett Butler, bugün 56 yaşında ve artık hayatını perişan eden kötü alışkanlıklarından kurtulup yeni bir başlangıç yaptığını söylüyor.

Onlar bir zamanlar yıldızdı

Ama kariyerinin zirvesindeyken yaptığı bazı kötü şeyler için pişmanlık duyduğunu da söylemeden geçemiyor: "Umarım beni bağışlamışlardır" diye konuşuyor.

YAŞADIĞI BARAKADAN BİLE ATILDI

Daha küçük yaşta şöhreti yakalayan Erin Moran'ın öyküsü de trajik. 14 yaşındayken rol aldığı Happy Days (Mutlu Günler) adlı diziyle ünlenen Erin Moran, iki yıl önce gazetelere haber oldu. Ancak bunun nedeni kazandığı bir oyunculuk başarısı değil, kocasıyla birlikte yaşadığı derme çatma prefabrik evden kovulmasıydı. Daha sonra çiftin ucuz bir motel odasında yaşamaya başladığı haberi basına yansıdı. Ancak gelen haberlere göre çift zor koşullar içinde bir yandan da birbirleriylei mücadele etmeye başladı. Sonunda da boşanmaya karar verdiler.

Haberin Devamı

Onlar bir zamanlar yıldızdı


BAKMADAN GEÇME!