Ölümsüz güzelliğin simgesi Iman

Güncelleme Tarihi:

Ölümsüz güzelliğin simgesi Iman
Oluşturulma Tarihi: Eylül 08, 2005 01:11

O, podyumların ilk siyah mankeni. Ünlü şarkıcı David Bowie’nin aşık olduğu kadın! Iman Abdülmecit’in Somali’de başlayan yaşamı, bugün kozmetik patroniçesi olarak devam ediyor.

Iman Abdülmecit, yani Bayan David Bowie, Somali’li bir diplomatın kızı. Somali’nin İtalyan sömürgesi olduğu dönemde yaşadığı olayları hiçbir zaman unutamamış. 14 yaşında, düzene başkaldıran gruplara katılmış. hatta Kiev’e gidip, bir militan yetiştirme kampında kalmış.

Somali’ye geri döndükten sonra ise Peter Beard adında bir fotoğrafçının çektiği fotoğraflar sayesinde başka bir dünyaya adım atmış. Iman, o günleri anlatırken, ‘Peter Beard bana, New York’ta başarılı bir manken olabileceğimi söylemişti. Ona inandım ve New York’a doğru yola çıktım’ diyor.

EVLİLİKLERİNİ KORUYORLAR

Iman, Amerika’da podyuma çıkan ilk zenci manken olarak isim yapmıştı. Zamanla da gençliğini güzelliğini hiç kaybetmeyen kadın olarak ününü devam ettirdi. İlk eşi basketçi Spencer Haywood’dan Züleyha adında 27 yaşında bir kızı var.

Ünlü şarkıcı David Bowie ile 1990 yılında tanışan Iman, iki yıl sonra ise onunla evlenmiş... 13 yıldır mutlu bir evlilikleri olan Iman-David Bowie çiftinin kızları Zehra bugün beş yaşında. Bowie ailesi, sanat ve moda dünyalarındaki çalkantılardan hiç etkilenmemeyi başaran sayılı çiftlerden olarak tanınıyorlar.

Iman, bugün artık sadece bir manken değil, kozmetik ürünleri imal eden bir de firması var.

Eski manken formunu koruyabilmesinin sırrını ise ‘Gün boyu boks yaparım bu gerçekten işe yarıyor’ diye açıklıyor.

Bir beyefendiyle evliyim

Iman’ın İngiliz eşi David Bowie’nin asıl adı David Robert Hayward-Jones. 1966 yılında müzik dünyası onu Bowie takma adıyla tanıdı. 58 yaşındaki Bowie, Iman’a İtalya’da yazdığı bir şiirle evlenme teklif etmiş. Iman, eşini anlatırken şöyle diyor: ‘David tam bir İngiliz beyefendisidir.’

Rötuş yok

Yılların mankeni, Vanity Fair dergisinin kapak fotoğrafı için takma saç kullanmayı yeğledi. Onun dışında, fotoğraflarda herhangi bir düzeltme yapılmadı.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!