Okur Yorumları

Güncelleme Tarihi:

Okur Yorumları
Oluşturulma Tarihi: Ocak 25, 2006 00:00

Halk otobüslerine sıkı denetim şart

"Dışişleri’nin acı günü"

Ankara’da, İstanbul Yolu Sivil Savunma Koleji önünde halk otobüsü ile Dışişleri Bakanlığı’nın servis aracının çarpışması sonucu meydana gelen trafik kazasında 9 kişi öldü. Dışişleri Bakanı Abdullah Gül de kaza yerinde incelemede bulundu.

Özellikle halk otobüslerine denetimler artırılmalı... Ne tür bir tehlikeye yol açacaklarını bilmeden Eskişehir ve İstanbul yolunda aşırı hız yapıyorlar. İnsan canı bu kadar ucuz olmamalı, çok yazık!

n M. Kamil Yalçınkaya

Çok üzücü bir kaza. Ben de bir sene önce bir taksinin müşteri kapma yarışı nedeniyle ciddi sayılabilecek bir kaza yaptım. Maalesef bazı ticari araç sürücüleri Ankara’da terör estiriyorlar.

n Melih Özcan

B en oradan geçiyordum ve kaza mekanını gördüm, çok feciydi. Yerde yatan ölüler, ağlayan insanlar vardı. İşin garibi birçok polis vardı ama bir tane bile ambulans yoktu. Haberde hastaneye alındı diyor, herhalde ben gittikten sonra geldi. Bir de lütfen araçlarınıza önlem alın; özellikte İstanbul ve Ankara’daki kişiler. Kar yağışı yeniden başlayacakmış. Lastiklerinize bakım yapın, zincir vb. aletleri takmayı unutmayın.

n Mahmut Aştaç

Bu yol güzergahını neredeyse her gün kullanıyorum, sol şeritten gitmeye korkuyorum. Yolun büyük bölümünde orta refüjde bariyer yok, kazaların çoğu araçların karşı yola geçmesi ve yayaların üst geçit yetersizliği nedeniyle kalabalık yolda karşıdan karşıya geçmek istemesiyle yaşanıyor. Bu yola mutlaka hız sınırlaması getirilmeli.

n Nezih Gürer

Özellikle İstanbul yolu ve Eskişehir yolunda trafiğin ortalama akış hızı 120-130 km., daha aşağı değil. Bu yollarda önlem almak için daha kaç tane kaza olması bekleniyor?

n Ernur Ünverdi

İstanbullular metro istiyor

"Beklenen kar yağışı İstanbul’da başladı"

İstanbul’da günlerce önceden öngörülen kar yağışı bu sabah başladı. Kar yağışının giderek yoğunlaşması bekleniyor.

Sayın yetkililer, ne olur olmayan toplu taşıma araçlarını kullanın demeyin. Anadolu yakasında metro, tramvay, yeterli otobüs var da biz mi kullanmıyoruz? Artık çağdaş araçların oluşması için yatırım yapın. 116 kavşak planını ve reklamını yapacağınıza, lütfen birkaç tane hafif metro hattı yapın.

n Önder Cangüven

Enerji ısınma harcamalarımız bu kış çok yükseldi. Allah fakire fukaraya yardımcı olsun. Bizler bir şekilde ısınabiliyoruz ama battaniyeye sarılıp yatan, camı penceresi kırık milyonlarca insan yaşıyor ülkemizde. Umarım bu soğuk günleri karınları tok, başları sıcak geçirirler.

n Mehmet Gözütok

Ü
lkenin doğusu -25/30 derecede, haftalardır karın altında, kimse bundan bahsetmiyor. Acaba oradaki insanlar ne yapıyorlar, merak eden var mı? Yoksa bir tek ben mi endişeleniyorum çok daha zor koşullar altında olan vatandaşlarımız için...

n Hale Yavuz

Millet olarak olayları abartmayı o kadar çok seviyoruz ki... Kar yağacak diye neredeyse evden dışarı çıkmayacağız. Lütfen herkes mantıklı olsun. Güneydoğu’daki insanları düşünüp, ne kadar rahat bir hayatımız olduğunu unutmayalım.

n Kenan Akdeniz
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!