Ödüller sahiplerini buldu

Güncelleme Tarihi:

Ödüller sahiplerini buldu
Oluşturulma Tarihi: Aralık 23, 2009 15:42

İstanbul’da 2009 yılında gerçekleşen İl Birinciliği, Grand Prix ve İstanbul Dragon Rank Trofesi ödülleri İ Y K düzenlenen törenle verildi.

Haberin Devamı

Sabit salmalı yelkenli tekneler biri olan Dragon sınıfını Krallarında yarıştığı kaslık çizgileri olan bir tekne.Sınıfı çoğaltmak eski günlerdeki yapsına kavuşturmak için sporcuların yıllardır bir çabası var, İstanbul da ve tüm Türkiye de  bulunan 10 kadar tekneyle sınırlı  yarış filosu dışında İzmir ve ,Bodrumda tekneler bulunmakta,Üç kişilik ekiplerle yarışmakta Dragon sınıfı.Fenerbahçe Spor Kulübü Yelken Şubesi ve Setur Kalamış- Fenerbahçe Amiral Fahri Korutürk Marina  yönetimi İstanbul da sınıfa destek veren kurumlar.

 İYK Dragon birliğince düzenlenen 19.30’da başlayan ödül törenin de önce 2009 İl Birinciliği ödülleri dağıtıldı. Daha sonra Dragon sınıfı  ,eski adı Türkiye Şampiyonası (sadece tek bölgede faliyet olduğu için bu adla yapılamakta), yeni ismi 2009 Grand Prix ve 22 yarıştan oluşan uzun bir maratonun  2009 İstanbul Rank Trofesi ödülleri verildi Sporcular için anlam ve unvan olarak.bir birinden değerli bu  üç kupa da FB Yelken Şubesi sporcularının  oldu .Filonun genç ekibi   dümen ,sorumlu kişi Arda Baykal- ana yelken,tirim Kaya Dinar- ön saha ,tirim Burak Zengin  üçlüsünden oluşmakta. Ekip Dragon sınıfında yurt dışı cıddı başarılara  sahip
. Anlamlı bir hediyesi de kıdemli  yarışçıdan geldi. Yavuz Dinar, 50 beygirlik    fiber tabanlı şişme botu Dragon yarışlarında kullanılmak üzere Türkiye Dragon Birliği’ne bağışladı.

“ÖZEL” ÖDÜL GAZOZ .

Osman Gülerhan İYK Dragon birliği  yöneticisi olarak programda yer almayan bir kupa için, 2009 yılında ilk kez birincilik zevkini tadan Naci ve Baki Kuriş kardeşleri “özel kupa” için sahneye davet etti ve kendi hazırladığı kupayı takdim etti. Ancak bu “özel ödül” üstlerine yapıştırılan kağıtta “ilk Birincilik Kupası” notu bulunan üç kutu  gazozdan ibaretti. Ekibin büyük bir ciddiyetle sahneye gelip yerlerini almasından sonra ellerine tutuşturulan bu “kupaları” görmesi ve geçici bir şaşkınlık yaşamasıyla birlikte salon da gülüşmelerle

Haberin Devamı


 Dragon  Johan Anker tarafından 1929 dizayn edildi. Orjinal çizimin de iki yataklı olarak  Norveçe fiyortların da günlük ve hafta sonu gezi ve balık tutmak için tasarlanmıştı Kısa sürede  önce. Norveç olmak üzere tüm avrupa da yaygın bir tekne haline geldi 1937 den beri yarış için uyarlanan sınıf kuralları belli tek tip yarış sınıfı, omurga salmali dısıplındır. Günümüz de tekneler üretim tekniklerinin gelişmesi ile suratleri artı..Halen yaygın olarak tüm avrupa ve amerika birleşik devletleri de kullanılan önemli bir yarış teknesidir  .

Haberin Devamı


Tam boy

8.9m

En

1.95m

Su keseri

1.2m

Deplasman

1700kg

Ana yelken

16m²

Ön saha (genova)

11.7m²

 Balon(Spinnaker)

23.6m²

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!