Obama’yı ifrit eden adam

Güncelleme Tarihi:

Obama’yı ifrit eden adam
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 12, 2012 00:00

Cumhuriyetçilerin başkan adayı Mitt Romney, 6 Kasım seçimlerine beraber gireceği yardımcısını açıkladı: Başından beri adı yarışta geçen, Obama’yı sıkı bütçe politikalarıyla ifrit eden Paul Ryan.

Haberin Devamı

“Harcamayı saklamak, harcamayı azaltmaz.” “Borç almak ve harcamak, zenginliğe giden yol değildir.” “Problem şu ki, vergileri artırırsanız, büyümeyi yavaşlatırsınız.”
İşte 2008’deki ekonomik krizden beri ABD’de devam eden bütçe tartışmalarında her seferinde Başkan Obama’yı ifrit eden adamın sözleri. İşte son 3.5 yıla damgasını vuran tüm bütçe, borçlanma ve sağlık reform görüşmelerinde başrol oynayan, Beyaz Saray’ın elini kolunu bağlayan Temsilciler Meclisi Bütçe Komitesi Başkanı’nın mali politikası. Ve işte karşınızda Mitt Romney’nin başkan adayı: Paul Ryan.

AĞIRLIK EKONOMİDE

Romney, uzun süredir beklenen açıklamasını önceki gece yaptı ve adı siyasi kulislerde son dönem öne çıkan yaklaşık 10 kişilik listeden Ryan’ı seçti. Cumhuriyetçilerin bütçe kurmayında karar kılarak, seçim kampanyasının ekonomiye odaklanacağını da göstermiş oldu.
Ryan 42 yaşında. Çeşitli senatör ve politikacılara danışmanlık, metin yazarlığı yaptıktan sonra yedi dönemdir ABD Kongresi’nde görev alıyor. 14 yıldır Wisconsin milletvekili.
Yıldızı, 2008 ekonomik krizinden sonra hazırladığı sıkı mali politikalara dayalı bütçe önerileri ve Obama’nınkine alternatif sağlık reform paketleriyle parladı. Ve 2011’in başında bütçe komitesinin başkanlığına getirilmesinden sonra da, adı Cumhuriyetçi liderler arasında anılmaya başlandı.

Haberin Devamı

SIKI BİR KATOLİK

/images/100/0x0/55eac378f018fbb8f8952acd

ABD’de sistemi kitleyen, Demokratlar ve Cumhuriyetçiler arasındaki borçlanma görüşmeleri
krizinden iki partinin bütçe müzakerelerinde her önemli olayda başroldeydi. Hatta geçen yıl o kadar ön plana çıktı ki, Obama’nın Birliği Durumu konuşmasına Cumhuriyetçiler adında cevap verecek kişi olarak seçildi.
Düzenli olarak kiliseye giden bir Katolik. Babası, dedesi ve büyükdedesinin üçü de 50’lerinde kalp krizinden öldüğünden, hayatını da çok düzenli yaşıyor. Yediklerine dikkat ediyor, her sabah düzenli egzersiz yapıyor. Romney, şimdi yarışta hem Ryan’ın “ülkeyi krizden çıkaracak adam” imajından yararlanmak istiyor hem de Ryan’ın Katolik olması sayesinde, Mormon olması nedeniyle şüpheyle karşılandığı muhafazakâr çevrelerden onay almayı planlıyor.

Haberin Devamı

Obama farkı açıyor

ABD Başkanı Barack Obama, rakibi Mitt Romney karşısında anketlerde yükselişe geçti. 2-8 Ağustos arasında yapılan üç ayrı anketin üçünde de Obama, eski Massachusetts valisi Romney’nin önünde. Fox News anketinde Obama yüzde 49 oy, Romney yüzde 40 oya sahip. Fox News, Obama’nın bağımsızların desteğini aldığını belirtti. CNN/ORC Uluslararası’nın anketinde ise fark yedi puan. Obama yüzde 52, Romney 45. Obama CNN’in aynı anketinde geçen ay yüzde 49 orana sahipti.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!