"O iki şampiyonluğun Beşiktaş'a verilmesi skandaldır"

Güncelleme Tarihi:

O iki şampiyonluğun Beşiktaşa verilmesi skandaldır
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 20, 2013 11:54

Hürriyet Gazetesi yazarı Altan Tanrıkulu, konu hakkında şunları söyledi…

Haberin Devamı

Türkiye'de doğru dürüst hangi alanda geçmişimizi bilmek var ki... Almanya iki farklı iken ligi aynı tek Almanya’yken de aynı... O zaman ki şampiyonluklar şimdi de sayılıyor. Tabii ki doğu Almanya farklıydı. Birleşmeden önceki şampiyonluklarla şimdi şampiyonluklar aynı... Birçok ülkede ligin ismi şekli takım sayısı puan sistemi değişti ama şampiyonluk sayıları hep toplanarak gitti.

1. Lig'in başladığı tarihte Türkiye Ligi'ne milli lig deniyordu. Ve bu ligden önce Federasyon Kupası ondan önce de bütün ülkeden takımların katıldığı milli küme vardı. Milli Küme'ye de bir çok yerde Milli Lig deniyordu. En azından bunların şampiyonluk sayılarına eklenmesi gerekirdi. Ama bir Fenerbahçeli olarak Fenerbahçe'nin oradan gelecek şampiyonlukların peşinde koşmadığına seviniyorum. İstatistikçi olarak Türkiye'nin gerçeklerle yüzleşmemesine üzülüyorum.

Ayrı tutuluyorsa Beşiktaş da eklenmeyecekti. Türkiye'de bir skandal oldu, Beşiktaş'a şampiyonluk verildi. Fakat bakınca da lig, 1959'da başladı deniliyor ama toplamda 2 şampiyonluk fazla... O iki şampiyonluğun hesabını kimse veremiyor...

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!