O fotoğrafın rövanşı

Güncelleme Tarihi:

O fotoğrafın rövanşı
Oluşturulma Tarihi: Haziran 22, 2012 01:53

Yunanlılar, Almanya maçına gururlarına dokunan karenin intikamı için çıkacak.Büyük bir ekonomik kriz yaşayan Komşu, Papandreu’nun, Merkel’in karşısında el pençe durduğu fotoğrafı unutamamış. Yunan gazeteciler, “O görüntülerin izini ancak Almanlar’ı eleyerek silebiliriz” diyorlar.

Haberin Devamı

ÇEYREK finalde bu akşam Almanlar, Yunanistan ile karşılaşacak. Yunanistan’daki ekonomik kriz malum. Karşılaşmayı yorumlayan Yunanlı bir meslektaşım bakın neler anlattı:

- Bu maç bizim için ayrı bir anlam kazandı. Büyük bir ekonomik kriz yaşıyoruz ve toparlanmak için AB ile IMF’nin kapısını aşındırıyoruz. Bu süreçte Almanya Başbakanı Merkel ile eski başbakanımız Papandreu’nun birlikte çekilen fotoğrafı bize çok dokundu. O fotoğraf tarihim için kara bir lekedir. Almanya maçına o fotoğrafın bizde yarattığı duyguyu ortadan kaldırmak için çıkacağız. O görüntülerin izlerini ancak böyle silebiliriz.

Hem maç hem iş

ARSENAL’İN teknik direktörü Arsene Wenger, iki Fransız kanalına 1’er milyon dolar karşılığı yorum yapıyor. Wenger maç sonlarında da boş durmuyor. Hem kendi takımındaki oyuncularla hem de göze batan yıldız adaylarıyla ilgileniyor. Alman oyuncu Mats Hummels, Hırvat Mandzukic, Ukraynalı genç yetenek Konoplyanka ile hem de stat sütunlarının arasında görüşmesine bizzat tanık oldum.

Haberin Devamı

/images/100/0x0/55eaf643f018fbb8f8a1f2ab

YILDIZLAR MUTSUZ

EURO 2012’de grup maçları bitti, çeyrek finaller başladı. Ama buralarda maçlardan daha çok yıldızlar konuşuluyor. Ve konuşulan da o yıldızların futbolları değil, mutsuzlukları. Bakın hangi yıldız neden mutsuz:

MESUT ÖZiL: Almanya’nın en önemli oyuncusu ve Löw’ün en güvendiği isim. Türk asıllı olması ve ırkçı Almanların, “Almanya formasını sadece Almanlar giyer” açıklaması moralini yerle bir etti. Başta Löw olmak üzere tüm ekip Mesut’u yeniden kazanmak için seferber oldu. Ama tüm bunlara rağmen Mesut yine de çevresine şunu söylüyor, “Ben ve ailem Türk kalacak. Fakat yaşadığım ülke Almanya formasıyla kendimi daha iyi hissediyorum.”

MARIO GOMEZ: Gruptaki ilk maçta kötü oyunuyla eleştrildi. En büyük eleştiri de B.Münih’in alt yapı hocası Mehmet Scholl’den geldi. Beckenbauer her ne kadar bu eleştirilere katılmasa da Gomez’in aklı Scholl’de kaldı, “Aynı takımda yer alıyoruz. O sözleri unutmayacağım.”

Haberin Devamı

C.RONALDO: Portekiz futbolunun yaşayan efsanesi Eusebio’nun Messi demecine takılmış durumda. Eusebio, “Euro 2012 öncesi dünyanın en iyi futbolcusu Messi” demecini vermişti. Ronaldo, “Ondan gelen eleştirileri kabul etmekte zorlanıyorum” diyor.

M.BALOTELLI: Çizme’nin asi çocuğunun başı teknik direktörü ile dertte. İspanya maçında oyundan alınınca büyük tepki göstermiş, İrlanda maçında yedek kalmasına ise çok kızmıştı. Yıldızı hocasıyla hiç barışmayacak gibi görünüyor.

FERNANDO TORRES:: Villa kadroda yok ama Del Bosque’nin ona şüpheyle yaklaşması İspanyol yıldızı mutsuz ediyor. Torres ilk onbirde oynamak istediğini açık açık dile getiriyor.

Türk hocalar burada niye yok?

Haberin Devamı

ARSENE Wenger’i görünce aklıma şu geldi:
- Türkiye’deki teknik adamlar niye bu turnuvayı yerinde izlemiyor?
Açıkçası gözlerim Abdullah Avcı’yı aradı. Dünya Kupası grup elemelerindeki rakibimiz Hollanda’yı izlemeye Okan Buruk geldi. Ama bana sorarsanız, Avcı tüm maçları izlemeliydi. Çeyrek final maçlarını izlemek için Varşova’da görüştüğümüz Ersun Yanal sitem ediyordu:
-  Portekiz’deki 2004 Avrupa Şampiyonası karşılaşmalarını izledim. Beni Milli Takım hocası orada ne arıyor diye eleştirdiler.
Yanal haksız mı?

Löw’den Karaman’a selam

MAÇLARI TRT adına yorumlayan Hikmet Karaman, her maç sonrası takımların teknik adamlarıyla samimi görüntüler veriyor. Bunların en ilgi çekeni Löw ile olanı. Bir basın toplantısında Hikmet Karaman’ı gören Löw dayanamayıp Hikmet Hoca’ya 3 kez selam verdi. Bu selamlar üzerine yabancı gazeteciler “Kim?” diyerek Hikmet Hoca’yı sormaya başladı. Biliyorsunuz, Löw Adanaspor’u çalıştırırken görevi Karaman’dan devralmıştı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!