Numan Kurtulmuş kimdir?

Güncelleme Tarihi:

Numan Kurtulmuş kimdir
Oluşturulma Tarihi: Kasım 24, 2015 14:49

Numan Kurtulmuş geçen sene olduğu gibi bu senede başbakan yardımcısı olarak görev yapacak. Peki, Numan Kurtulmuş kimdir?

Haberin Devamı

Başbakan Yardımcılığına geçen sene olduğu gibi bu sene de Numan Kurtulmuş getirildi. Peki Numan Kurtulmuş kimdir?

NUMAN KURTULMUŞ KİMDİR?

23 Mart 1959 yılında Ordu'nun Ünye ilçesinde dünyaya gelen Numan Kurtulmuş beş çocuklu ailenin tek erkek çocuğuydu. Numan Kurtulmuş'un ismi dedesinden geldiği bilinmektedir.

İsmini dedesinden almıştır

İsmini aldığı dedesi Numan Kurtulmuş, Kurtuluş Savaşı’nda Çanakkale, Erzurum, Batum ve Azerbaycan cephelerinde binbaşı olarak görev yapmıştır. Ayrıca Balkan Savaşında savaşmış ve Sakarya Meydan Savaşında yaralanarak gazi olmuştur. Aynı zaman da yazar olan Numan Kurtulmuş'un dedesi latin harfleriyle yazılmış ilk Türkçe ilmihal kitabı olarak bilinen Amentü Şerhi’nin yazarıdır. Babası İlim Yayma Cemiyeti’nin önde gelen isimlerinden Tabip İsmail Niyazi Kurtulmuş’tur. Numan Kurtulmuş 1988’de Sevgi Kurtulmuş ile evlenmiş ve Ayşe, İsmail ile Emir adlarında üç çocukları olmuştur.

Haberin Devamı

İlk ve ortaokulu Ünye’de okuyan Kurtulmuş, lise eğitimini İstanbul İmam Hatip Lisesi’nde yaptı. 1982 yılında İstanbul Üniversitesi İşletme Fakültesi’nde lisans eğitimini ve 1984 yılında da yüksek lisans eğitimini bitirdi.

2004 yılında profesör oldu

1988-1989 yılları arasında ABD’de Temple Üniversitesi School of Business & Management’da lisansüstü çalışmalarına devam etti. 1990-1993 yıllarında yine ABD’de Cornell Üniversitesi New York State School of Industrial & Labor Relations’nda misafir öğretim üyesi olarak görevde bulundu ve doktorasını yaptı. 1994 tarihinde İstanbul Üniversitesi İktisat Fakültesi’nde doçent oldu. 2004 yılında ise profesör ünvanını aldı.

Siyasete 1998 yılında atıldı

Siyaset yaşamına 1998 yılında Necmettin Erbakan’ın yanında girerek Fazilet Partisi İstanbul İl Başkanı ve Genel İdare Kurulu üyesi olarak görev yaptı. 2001 yılında Fazilet Partisi’nin kapatılmasının ardından Saadet Partisi İstanbul İl Başkanlığı ve genel başkan yardımcılığı görevlerini birlikte yürüttü. 25 Ekim 2008 tarihine kadar Saadet Partisi’nde siyasi işlerden sorumlu genel başkan yardımcısı olarak görev yaptı.

Haberin Devamı

Saadet Partisi’nin 26 Ekim 2008 tarihinde yapılan kongresi sonucunda genel başkanı oldu. 1 Kasım 2010 tarihinde Halkın Sesi Partisi’ni kurdu ve genel başkanı oldu.

2012'de HAS Parti ve AK Parti birleştirildi

12 Temmuz 2012’de AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Numan Kurtulmuş’a AK Parti ile HAS Parti’nin bütünleşmesini teklif etmiştir. İki partinin yetkili organlarınca alınan karara göre bir bütünleşme süreci başlamıştır.

Haberle ilgili daha fazlası: