Niye bu işlere karıştınız

Güncelleme Tarihi:

Niye bu işlere karıştınız
Oluşturulma Tarihi: Aralık 07, 2009 17:39

Sezonun iddialı yapımlarından “Gecenin Kanatları” filminin basın gösterimi dün yapıldı. Sinema yazarları, bir önceki filmde övgüye boğdukları Mahsun Kırmızıgül’ü bu kez eleştirdi. Filmin 12 Eylül’ün apolitik sürecini kutsadığını görenler bile var. Film, 12 Eylül darbesinden sonra, anne ve babası polis baskınında gözleri önünde katledilen Gece adlı bir kızın, intihar bombacısına dönüşme sürecini ve bir milli atletle yaşadığı aşkla düştüğü ikilemi anlatıyor.

Haberin Devamı

ELEŞTİRMENLER NE DİYOR         

Atilla Dorsay
Beren Saat iyi oynamış         

Sinemanın kendine özgü anlatım teknikleri ve ruhuna çok uzak, bizim TV dizilerini andıran bir film çıkmış ortaya. Gerek Serdar Akar gerekse Mahsun Kırmızıgül büyük hayal kırıklığı yarattı bende. Oyuncular aslında üzerlerine düşeni yaptı. Özellikle de Beren Saat. Zaten o iyi bir oyuncu.

Uğur Vardan
Devrişme seviş             

Filmin mesajı açık, ‘devrişme seviş’. Ya da başka bir ifadeyle ideolojiler ölür ama aşklar asla. Hele ki bu çağda uğruna ölünecek bir şey kalmadı, daha doğrusu kaldırılmadı. Bu elbette yeni bir fikir değil ama filmin bu fikri daha iyi süslemesini beklerdim. Özellikle ilk bölüm müsamere gibi, hele de o klişe militanlar... Sonlara doğru hikâye yerine daha bir oturuyor ama yine de vasat bir çalışma olmuş. Bildiğim, tanıdığım Serdar Akar’ın yetenekleri, bu filmin çok üzerindedir. 

Haberin Devamı

Cumhur Canbazoğlu
Serdar Akar’ı yakmış    

12 Eylül’le hesaplaşmak bu kadar derinlikten yoksun ve basit olmamalıydı. Karakterler inandırıcılıktan uzak, çok karton. Beni en çok Serdar Akar şaşırttı. Böylesine ustSetlerden
uzak kaldı

Cüneyt Cebenoyan
Çoluk çocuğa karışın   

Serdar Akar’dan hiç beklenmeyecek şekilde acemi bir film çıkmış ortaya. Film, 12 Eylül eleştirisi yapar gibi başlıyor ama sonunda 12 Eylül’e direnmeye çalışan solculara ‘Niye bu işlere karıştınız. Sevişin, aşık olun, çoluk çocuğa karışın’ öğüdü veriyor. Bu filmi 12 Eylül’ün yarattığı apolitik sürecin devamı, hatta tamamlayıcı bir parçası olarak gördüm.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!