Nihat Kahveci, Ä°spanya'da çok mutlu

Güncelleme Tarihi:

Nihat Kahveci, İspanyada çok mutlu
OluÅŸturulma Tarihi: Ocak 27, 2012 00:00

Geçen hafta futbolu bıraktığını açıklayan ve ailesiyle İspanya'ya yerleşen Nihat Kahveci, verdiği kararın ardından ilk kez konuştu.

Haberin Devamı

FUTBOLU BIRAKMA KARARI

Radyospor'dan Özgür Sancar'ın sorularını yanıtlayan milli futbolcu, "Ailemle mutlu biçimde hayatımıza devam ediyoruz. Kararımdan sonra 'erken oldu' yorumları yapıldı; ama bana göre hayatta en önemli şey kişinin kendi kararını vermesidir. Verdiğim karardan mutluyum. Farklı düşünceler olabilir; ama ben verdiğim karardan dolayı çok miutluyum" dedi.

Sekiz yıl İspanya'da yaşadığıını hatırlatan Nihat, "Çocuklarım burada okula gidiyor. Burada bir düzenim vardı, onu devam ettiriyoruz. Tabii ki Türkiye'ye de gelip-gideceğiz" diye konuştu.

SON DÖNEMLER İSTEDİĞİM GİBİ GİTMEDİ
 
Futboldaki son dönemlerinde istediği kadar başarılı olamadığını belirten milli futbolcu, "Son dönemlerde bazı şeyler istediğim gibi gitmedi. Ağır sakatlıklar da yaşadım. Türkiye'de sadece Beşiktaş'ta, İspanya'da ise Real Sociedad ve Villarreal'de oynadım. Bu da benim istikrarlı biri olduğumu gösteriyor. Çok teklif almama rağmen her takımı gidemezdim. Ailem, çocuklarım okulu, bütün bu etkenleri düşündüm. İstediğim nitelikte teklif olmayınca futbolu bırakma kararı verdim" dedi. 
 
MİLLİ TAKIM'DA AVCI İLE ÇALIŞACAK MI?

Haberin Devamı

Nihat, A Milli Takım'da Abdullah Avcı'nın ekibinde yer alıp almayacağı konusuyla ilgili olarak ise "Futbolun dışında kalmamız normal değil. Futbolun içerisinde bir şeyler yapmak istiyorum, ama bahsettiğiniz konuyla ilgili olarak kesin konuşulmuş bir şey yok. Dolayısıyla yorum yapmak istemiyorum. Eğer böyle bir şey düşünülürse ne olursa olsun A Milli Takım insanların çalışmak isteyeceği, en üst noktalardan bir tanesidir. Kesinleştikten sonra daha net konuşabiliriz; ama adamın buralarda geçiyor, olması benim için gurur verici" ifadelerini kullandı.
 
BEŞİKTAŞ TAKIM OYUNUNU İNANILMAZ OYNUYOR

Nihat Kahveci, Beşikta'la ilgili olarak ise "Ayrıldığım gün her zaman Beşiktaş'ı takip edeceğimi söyledim. Bu sezon Beşiktaş ligde ve Avrupa Ligi'nde çok iyi performans gösteriyor. Beşiktaş'ı beğeniyorum, bu devam ederse Beşiktaş'ın ligde şampiyonluğa ulaşacağını düşünüyorum. Umarım Avrupa Ligi'nde de en üst noktalara gelirler. Beşiktaş, G.Antepspor maçında son dakikaya kadar mücadele etmek gerektiğini gösterdi. Bu bakımdan çok sevindirici. Beşiktaş inanılmaz biçimde takım olarak iyi oyunyor, iyi mücadele ediyor" dedi. 
 
BEŞİKTAŞ'IN KAPISI BANA HER ZAMAN AÇIK

Nihat, "Beşiktaş'ın kapısının bana her zaman açık olduğunu düşünüyorum. İleride Beşiktaş'ta çalışırım, çalışmam bilemiyorum. Ama ben Beşiktaş'tan mutlu ayrıldım, güzel bir şekilde ayrıldım. İleride ne olur bilemiyorum" şeklinde konuştu.

ARDA DAHA ÇOK GOL ATMALI, NURİ ASLA PES ETMEZ, HAMİT BAŞARILI, VALENCIA MEHMET'İ ÇOK SEVİYOR

Haberin Devamı

Mehmet Topal'ın kendisine yakın bir bölgede yaşadığını belirten Nihat, "Mehmet sık sık konuşuyoruz. hepsiyle gurur duyuyorum. İkisi Real Madrid'te, biri Atletico Madrid'te biri de Valencia da oynuyor, hepsi de İspanya'nın en iyi takımlarıdır. Bu takımlarda bulunmaları çok önemli. İspanya'da oynayıp başarılı olmuş birisi olarak onlarla gurur duyuyorum. Nuri ve Hamit sezon başında sakatlandılar. Büyük talihsizlik. Ama Hamit Clasico da 11'de başladı. Gurur duydum. Nuri kolay kolay pes etmez, kendine güveni yüksektir; ama bunu göstermesi için Mourinho'nun ona şans vermesi gerekir. Valencia başkanı ve yöneticileriyle bizzat konuşma şansı buldum. Hepsi Mehmet'ten memnunlar. Arda, belki çok fazla gol atmadı. Ben ondan daha çok gol atmasını bekliyordum, bekleyeceğim; çünkü  o kalitede bir futbolcu. Simeone geldikten sonra görevini hem defansif hem de ofansif anlamda tam anlamıyla yerine getiren bir Arda var. Bence kendisini son zamanlarda daha da geliştirdi" dedi.

Haberin Devamı

TÃœRKÄ°YE'DE VERÄ°LECEK KARARLARA HERKES SAYGI DUYMALI, BÄ°RBÄ°RÄ°MÄ°ZÄ° SEVMELÄ°YÄ°Z

Åžike soruÅŸturmasıyla birlikte Türkiye'de kimsenin istemediÄŸi olayların yaÅŸandığını belirten Nihat Kahveci, "Ãœlkemizde insanların futboldan soÄŸudu söyleniyor. Ben sadece ÅŸunu söylüyorum. Birbirimizi sevelim. BeÅŸiktaÅŸ, Galatasaray, Fenerbahçe, Trabzonspor ya da Anadolu kulüpleri... Hangi takımlı olduÄŸumuz önemli deÄŸil. Biz ülke olarak birbirimizi sevmeliyiz. Bunu yaptığımız sürece üstesinden gelemeyeceÄŸimiz hiçbir zorluk olamaz. Birbirimize destek olarak Türk futbolunu hak ettiÄŸi yere getirelim. Verilen kararlar umarım bütün takımlar için hayırlı olur. Biz de bu kararlara saygı duyalım." diye konuÅŸtu.Â

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!