Nestle'den bebekler için tahıl maması

Güncelleme Tarihi:

Nestleden bebekler için tahıl maması
Oluşturulma Tarihi: Ekim 24, 2007 15:08

Nestle, dünyada ilk kez Nestle tarafından geliştirilen CHE yöntemi (Tahılların enzimlerle parçalanması tekniği) ile üretilen tahıl mamasını satışa sundu. Nestum Kaşık Mamaları, bebeklerin sindirimini kolaylaştırıyor ve günlük demir ihtiyacının yüzde 50’sini karşılıyor.

Nestle’nin, Nestum Kaşık Mamaları’nın tanıtımı için düzenlediği basın toplantısında konuşan Nestle Bebek Mamaları Ülke Müdürü Dr. Lolita Bazarova, Nestle’nin bebek maması konusunda 140 yıllık tecrübeye sahip olduğunu vurguladı.

Bazarova, dünyada ilk bebek mamasının Nestle’nin kurucusu Henri Nestle tarafından üretildiğini, ondan kalan mirasla bebek beslenmesiyle ilgili araştırmalara çok önem verildiğini ifade ederek, “Bugün Nestle, beş kıtaya yayılmış fabrikaları ve Ar-Ge merkezleri ile dünyanın en büyük bebek maması üreticisidir. Araştırmalar için 1 milyar dolar harcıyoruz. Merkezlerimizde, sadece 2006 yılında 240 araştırma yapıldı ve bunların 32’si patent aldı” diye konuştu.

Toplantıya katılan Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı Prof. Dr. Hilal Mocan da, bebekler için ilk altı ay sonrasında verilecek besinlerin önemine değinerek, “Bebekler ilk altı ay sadece anne sütü ile beslenmeli. Altı aydan sonra tek başına anne sütü besin ihtiyacını karşılayamaz, bunun için de tamamlayıcı gıdalara geçilmelidir” dedi.

Mocan, bebeğe verilecek ek besinlerin, bebeklerin damak zevkine uygun, sindirimi kolay, büyüme ve gelişmesi için gerekli maddeleri içeren nitelikte olmasına dikkat edilmesi gerektiğine dikkat çekti. Annelerin bebeğe verecekleri gıdaları seçmekte dikkatli davranmaları gerektiğini belirten Mocan, “Anneler, özellikle, karaciğer, böbrek ve sindirim sistemlerine yük getirecek gıdalardan uzak durmalılar” dedi.

Nestle Kaşık Mamaları Ürün Müdürü Tolga Kaya ise, Türkiye’de 930 annenin katıldığı bir anketle annelerin kaşık mamalarını tercihlerinde etkili olan faktörleri belirlediklerini bildirdi. Nestle Nestum Kaşık Mamalarının, bir çok annenin tercihi olacağını belirten Kaya, “Buğdaylı, karışık meyveli, sebzeli pirinçli, ballı 8 tahıllı, bisküvili, portakal çiçeği vanilyalı ve yoğurtlu 8 tahıllı çeşitleri bulunan Nestle Nestum Kaşık Mamaları’nın, Nestle’nin patentli üretimi CHE (tahılların enzimlerle parçalanması) ile üretildi. Bu doğal üretim ile bebekler mamayı hem kolayca sindirebiliyor hem de yumuşak kıvamı sayesinde rahatça yutabiliyor” diye konuştu.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!