Nereye ‘Kona’cak?

Güncelleme Tarihi:

Nereye ‘Kona’cak
Oluşturulma Tarihi: Haziran 18, 2017 20:44

Hyundai, özellikle Avrupa’da liderlik için en büyük kozu olan küçük SUV modeli Kona’nın örtüsünü Kore’de kaldırdı. Koreli markanın İzmit’te de üretmesi gündemde olan yeni model kaslı yapısı ve üst sınıf teknolojik özellikleriyle dikkat çekiyor.

Haberin Devamı

HYUNDAI, özellikle Avrupa’da hızla büyüyen SUV pazarındaki payını artırmak için geliştirdiği yeni modeli Kona’nın örtüsünü geçtiğimiz hafta ilk olarak memleketi Güney Kore’de kaldırdı. İlk etapta Kore’de üretimine başlanacak Kona’nın Avrupa pazarı için ise  Hyundai Assan’ın İzmit fabrikasında üretilmesi bekleniyor. Koreli yetkililer bu konuda henüz resmi bir açıklama yapmazken, kesin kararın yıl sonunda verilmesi bekleniyor.  Ancak Hyundai’nin Avrupa’da en büyük Asyalı üretici olma yolundaki kozu Kona’yı bu pazara yakın Türkiye’de üretmesi gerektiği, aksi takdirde tedarik sıkıntısının yaşanabileceği belirtiliyor. Diğer taraftan Koreli firmanın en büyük Asyalı rakibi Toyota’nın da Avrupa’da yoğun talep gören  C-HR’ı Türkiye’de üretmesinin de bu kararda etkili olacağı söyleniyor.

Haberin Devamı

Nereye ‘Kona’cak

KASLI BİR GÖRÜNTÜ

İsmini Hawai’nin ünlü bir bölgesinden alan Kona’da Hyundai’nin yeni aile kimliği olan basamaklı tip ızgara yer alıyor. Yeni ikiz farlar ve LED farların üstünde konumlandırılmış  LED gündüz sürüş farları ön bölümdeki görsel etkiyi artırıyor. Tasarımı, sıra dışı ve kaslı hatlardan oluşan Kona’nın arka kısmındaki spoylerde yer alan entegre LED stop lambası da görsel olarak tasarıma yardımcı oluyor.  Araç  4.165 mm uzunluğa, 1.800 mm genişliğe ve 1.565 mm yüksekliğe (tavan rafıyla) sahip. Kaslı görüntüsünü 18 inçlik jantlarla destekleyen Kona’nın iki renkli tavanı ve 10 farklı dış renk seçeneği bulunuyor

Nereye ‘Kona’cak

GÜÇLÜ VE AKILLI

Araçta iki farklı turbo şarjlı, düşük hacimli benzinli motor, manuel ve çift kavramalı (DCT) şanzımanlarla kombine ediliyor. Hyundai, 6 ileri manuel şanzımanı 120 beygir gücündeki 1.0 litrelik T-GDI seçenekte kullanırken, serinin en hızlı versiyonu olan 177 beygirlik güçlü 1.6 litre T-GDI motor da 7 ileri DCT şanzımanla sunuluyor. Hyundai’nin kendi geliştirdiği 7 ileri çift kavramalı (7DCT) şanzıman ve dört tekerlekten çekiş sistemi ilk olarak yüksek güçlü 1.6-litre T-GDI versiyonda satışa sunulacak. Hyundai, ilk kez küçük bir segmentte üst düzey konfor vaat eden head-up ekranı donanım listesine dahil ediyor. Kona’da  bir diğer ilgi çekici özellik ise Display Audio. Araç içindekiler, akıllı telefonlarının içeriğini Apple CarPlay ve Android Auto aracılığıyla sistemin ekranına aktarabiliyor.

Haberin Devamı

Nereye ‘Kona’cak

MAKYAJLI ASLAN

FRANSIZ Peugeot’un satışa sunulduğu günden bu yana 760 bin adet satan başarılı modeli 308 önemli bir makyaj operasyonu geçirdi. Yeni 308, markanın yeni ön tasarımını yansıtan dikey konumlu ön ızgara, dinamik tasarımlı motor kaputu ve LED gündüz farları ile dikkat çekiyor. 308’in kaputunun altında yeni BlueHDi 130 S&S ve BlueHDi 180 S&S dizel motor ile kombine edilen yeni 8 kademeli otomatik şanzıman en önemli yenilikler olarak öne çıkarken, gerek benzinli, gerekse de dizel motor seçeneklerinde devreye alınan yeni egzoz gazı arıtma sistemiyle ‘Euro 6.c’ normunu karşılıyor. Yeni 3008 ve 5008 SUV modellerinde de kullanılan gelişmiş sürücü destek sistemlerini kullanıma sunan Yeni Peugeot 308 2017 yılının son çeyreğinde Türkiye pazarına sunulacak.

Haberin Devamı

Nereye ‘Kona’cak

ARTIK DAHA KONFORLU

FORD, Türkiye’de ürettiği popüler modeli Tourneo Custom’ı daha fazla konfor için yenileyerek 125 bin 185 liradan başlayan fiyatlarla satışa sundu. Sürüş konforunu artıran arka havalı süspansiyon ve otomatik şanzımana sahip versiyonu ile Tourneo Custom, uzun şasi minibüs modellerinin Titanium ve Titanium Plus serilerinde satışa sunuluyor. 170 beygir güç ve 405 Nm tork sunan yeni 2 litre EcoBlue TDCi dizel motorun yer aldığı aracın 10 bin kilometre menzilli AdBlue tankı ve önceki motora göre yüzde 13 yakıt ekonomisi sunuyor.

Nereye ‘Kona’cak

Haberin Devamı

FRANSIZ CİTROEN DE SUV ATAĞINA KALKTI: SON ÇEYREK TÜRKİYE’DE

FRANSIZ Citroen’in uluslararası SUV atağı, nisan ayında Şangay fuarında tanıtılan C-segmenti SUV C5 Aircross’un ardından C3 Aircross Kompakt SUV ile devam ediyor. 2012 ile 2016 yılları arasında tüm dünyada satış rakamları beş kat büyüyen bir segment olan SUV pazarında daha fazla söz sahibi olmak isteyen Citroen, cesur bir kişiliğe sahip yeni nesil kompakt SUV modeli C3 Aircross ile uluslararası atağına hız veriyor. Yılın son çeyreğinde Türkiye’de satışa sunulacak C3 Aircross, 90 gövde kombinasyonu ve 5 kabin tasarım seçeneği ile çok çeşitli kişiselleştirme imkanı sunuyor. Müşteri beklentilerine göre şekillenen, “kullanıcı odaklı” bir SUV olduğu açıklanan C3 Aircross, hacmi, modüler tasarımı ve açılır panoramik cam tavanıyla sosyal yaşantısına önem verenleri hedefliyor. 3 adet PureTech ve 2 adet BlueHDi motor seçeneği ile sunulan C3 Aircross Kompakt SUV, EAT6 otomatik şanzıman opsiyonuna sahip.

Haberin Devamı

Nereye ‘Kona’cak

KÜÇÜK MELEZ 85 BİN TL

90 milyon Euro’luk yatırımla kapsamlı  bir şekilde yenilenen Toyota’nın B segmentindeki başarılı temsilcisi Yaris’in fiyatı açıklandı. Yenilenen Yaris’in benzinli versiyonları 53 bin 250 TL’den başlayan fiyatlarla satışa sunulurken, Yaris’in hibrit versiyonlarının satışları da 85 bin 550 TL’den başlıyor. Yaris’te tamamen yeni 1.5 litrelik dört silindirli benzinli motor, mevcut 1.33 litrelik motorun yerini alıyor.  Yaris ürün yelpazesi arasında 111 HP’lik 1.5 litre benzinli ve 100 HP’lik 1.5 litre hibrit versiyonunun yanı sıra 69 HP güç üreten 1.0 litre üç silindirli motor da sunulacak. 1.0 litrelik motor, 5 ileri manuel şanzımanla sunulurken, hibrit model e-CVT, yeni 1.5 litrelik benzinli motor ise tercihe göre 6 ileri manuel veya CVT şanzımanla tercih edilebilecek.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!