Nereye gitmeli

Güncelleme Tarihi:

Nereye gitmeli
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 09, 2007 00:00

Otel içinde otel

Bodrum Princess Deluxe Resort&SPA’da VIP misafirler için 24 suit odadan oluşan özel resepsiyon ve lobisi olan bir butik otel bulunuyor. Bu bölümde kalırsanız "Exclusive Club" üyesi oluyorsunuz. Bu sayede odalarınızın girişinde meyve tabaklarıyla karşıla

nıyor, Balili masözlerin hizmet verdiği SPA’dan ve su sporlarında indirimden yararlanıyorsunuz. Akşam yemeklerinizi açık büfe yerine isterseniz Türk, İtalyan ve Akdeniz mutfaklarının lezzetlerini sunan dört ayrı a’la carte restoranda fark ödemeden de yiyebiliyorsunuz.

Mykonos uçuşları başladı

Atlasjet Havayolları, tarifeli Mykonos seferlerine başladı. Şirket yaz tatilini bu ünlü adada geçirmek isteyenler için perşembe, cumartesi ve pazar günleri seferler düzenliyor. Mykonos’tan İstanbul’a uçmak isteyenlerse yine aynı günlerde dönüş biletlerini satın alabiliyor.

Her mutfağın kendi aşçısı var

Club Voyage Otelleri, Bodrum Torba, Bodrum Village, Charm ve Sorgun Select’in ardından mayıs ayında Club Voyage Belek Select’i hizmete açtı. Otel Antalya havalimanına 35 kilometre mesafedeki iskele mevkiinde yer alıyor. Rahatlamak için Spa&Welness Center’da; hamam, sauna, buhar odası ve buz masajı gibi birçok seçenek bulabilirsiniz. Otelde sunulan sekiz farklı mutfağın başında da bu ülkelerden gelen baş aşçılar var. Ayrıca 14 bar ve içecek üniteleri de sıcak günlerde sizi serinletmeye hazır.

Müzisyenlerden atölye çalışması

Ayvalık Karagöz Sanat Evi, iki ünlü müzisyen Selim Sesler ve Rüstem Cembeli’yle 14-20 temmuz tarihleri arasında atölye çalışması düzenliyor. Çalışmalarda, Selim Sesler’in klarnette kullandığı çalış tekniklerini tanıma fırsatı bulacaksınız. Rüstem Cembeli de, usta çırak eğitim yöntemiyle roman müziğinde çalınan vurmalı enstrümanların tekniklerini gösterecek. Günde üç saat toplam yedi gün sürecek etkinlikleri ilgili bilgileri cafeturc.com adresinde bulabilirsiniz.

Antik sarnıçta Bizans tatları

1500 yıllık Roma Sarnıcı olan Beyazıt’taki Antik Cisterna’da, temmuz ve ağustos ayları boyunca Bizans mutfağından bugüne etki eden lezzetleri tadabilirsiniz. Restoranın ballı mantar, Konstantin usulü bonfile veya deniz mahsülleri salatasıyla Çipura’dan oluşan mönüsündeki lezzetler İstanbul müzikleri ve "İstanbul Fotoğrafları" sergisi eşliğinde sunuluyor. Beyazıt Kulesi, adalar ve Marmara Denizi manzaralı, Marmarion Terace Restaurant’ın tarihi atmosferinde de dünya mutfağından tatlar bulabilirsiniz. (212) 638 58 58.

Açık büfeyi kumsala taşıdılar

Kuzey Kıbrıs’ın Girne sahilindeki beş yıldızlı Merit Cyrystal Cove, açık büfeyi sahil şeridine taşıdı. Otelin deniz kıyısındaki sandviç barı, salata barı, pide ve lahmacun hazırlayan mini fırını günün büyük bölümünde açık. Konuklar istedikleri malzemeyi seçerek kendi sandviçini hazırlayabiliyor. Özel tercihlerine göre mini fırından pide ve lahmacun alabiliyor. 307 odalı Merit Crystal Cove, beş toplantı salonu ve 1200 kişilik merkeziyle, KKTC’de kongre turizmine açık en büyük otel özelliğini taşıyor.

Bodrum’da Latin rüzgarı esiyor

The Marmara Bodrum, yaz boyunca her akşam Venezüellalı, Kübalı ve Malezyalı Latin cazcıları ağırlamaya devam ediyor. Ti Amo şarkısını tüm dünyaya ezberleten sanatçı Gina G, temmuz ayında otelde sahneye çıkacak. Malezyalı Y Son Asi grubu da sanatçıya eşlik edecek. Ağustos ayındaysa Latin cazın ustalarından Kübalı Diego Pelaez ve grubu konserler verecek. (252) 313 8130

Yunan gecelerinin tadını çıkarın

Sempatur, Türk bandıralı bir gemiyle Ege Adaları’na açılıyor. Samsun gemisi 22 Temmuz günü demir alarak Ege’deki ilk durağı Mikonos’a ardından Santorini, Heraklion, Rodos, Kos ve Patmos’a uğruyor. Adalarda yaklaşık 15 saat kalınacağı için hava karardıktan sonra da Yunan gecelerinin tadını çıkarabilirsiniz. (212) 250 43 62.

Gölgede yemek keyfi

Çıralı’daki Lal Cafe Bistro’da ağaç gölgesinde oturup taze çaylarınızı ve kahvelerinizi içerken el yapımı pasta ve parfe çeşitlerinin tadına bakabilirsiniz. Mönüdeki tatlardan bazıları; taze sebzelerle hazırlanan salatalar, spagetti ve omlet çeşitleri, ev yapımı ekmekler, peynirli ve kıymalı çiğ börekler, el yapımı nane yapraklı limonatalar... Akşam yemeklerinde de, çeşitli tavuk mönülerini, soslu salata çeşitlerini, zeytinyağlıları ve İskenderun usulü yapılmış mezeleri tadabilirsiniz.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!