Neden boz baykuşlar? Anlayamazsınız!

Güncelleme Tarihi:

Neden boz baykuşlar Anlayamazsınız
Oluşturulma Tarihi: Mart 03, 2014 14:39

İstanbul BŞB’nin renkli taraftar grubu Boz Baykuşlar, ilginç hikayelerini Hürriyet’e anlattı.

Haberin Devamı

PTT 1. Lig’de zirve mücadelesi veren ve bugün karşılaştığı Manisaspor’u müthiş bir maç sonrası 4-3’lük skorla mağlup eden İstanbul BŞB’nin renkli taraftar grubunun üyeleri dikkat çekici açıklamalar yaptı. İşte tribün grubundan Enes Karaca’nın tribünde yaptığı açıklamalar...


Pendik’ten Kartal’dan maça gelen var
* Grubunuzdaki arkadaşlar maçlara nerelerden geliyor?
- Pendik’ten Kartal’dan maç için özel gelen arkadaşlarımız var. Biz burada hem buluşuyoruz, görüşüyoruz, hem de sevdiğimiz bir işi yapıyoruz. Bir davul aldık, davulcu arkadaşımız her maç gelemiyor. O nedenle elimizden geldiğince onun yerini de idare etmeye çabalıyoruz.


Her maç bir taraftar maskot oluyor
* Maskotunuzun hikayesi nedir?
- Bizim amacımız, tribünlerde güzelliklerin öne çıkması. İnsanların maça gelmelerini sağlamak. Bunu bir hobi olarak yapıyoruz. Hiçbir çıkarımız yok. Ancak kulübümüzle ve yöneticilerimizle iyi bir iletişimimiz var. Maskotumuzu, kulübün eski menajeri Faruk Pazarcı yaptı. Kendisinden böyle bir istekte bulunduk ve çizimleri de birlikte yaptırdık. Sürekli fikrimizi aldı. Bize yardımcı oldu.
Bu maskotun çalışması için her maç başına 100 lira gibi bir ücret istendi bizden... Biz de bunun üzerine her maç gönüllü bir arkadaşın maskotun içine girmesine karar verdik. Böylelikle kulübe ya da kendimize masraf çıkarmadık.

Haberin Devamı


Genel profil: Üniversite öğrencileri
* Taraftar grubunuzun profili nasıl? Hitap ettiğiniz bir kitle var mı?
- Biz Türkiye’de futbolu seven herkese hitap etmeye çabalıyoruz. Ve tabii ki mizahı da... Elimizden geldiğince esprili pankartlar ve işler yapmaya çalışıyoruz. Ben Kadir Has Üniversitesi’nde okuyorum. Grubumuzun neredeyse tamamı da, üniversite ve lise öğrencilerinden oluşuyor. Takım PTT 1. Lig’e düşünce ilgi biraz azaldı. Küfürsüz, rakibin attığı golü alkışlayan, karşısındaki takıma ve taraftarına saygı duyan bir grubuz. Türkiye’de genel anlamda pek de mümkün olmayan bir olay bu...


‘Futbolcular şaşkına döndü!’
Grubumuzu kuran 3 arkadaşımız liseden arkadaş. Ancak seneler öncesinden bu olayı planmlamışlar, ‘Taraftarı az olan bir kulübü destekleyelim’ demişler. Ve buna da 2010 Kasım ayında İstanbul BŞB’yi uygun görmüşler. Maça geldiklerinde hava çok soğukmuş. İstanbul BŞB’li oyuncular, arkalarında bağıran 5-10 kişilik grubu görünce şaşkına dönmüş. Düşünsenize, hiçbir maçınıza taraftar gelmiyor. Ama bir anda arkanızda bir destek buluyorsunuz...

Haberin Devamı


'Eşcinsel hakeme destek verdik ama...'
* Sosyal sorumluluk projelerinde de yer alıyorsunuz bildiğim kadarıyla... Bu konuda neler yapmıştınız?
- 23 Nisan’da 23 ufak çocuğu maça getirmiştik bir keresinde... Ayrıca zamanında eşcinsel olduğunu açıklayan hakemimizle ilgili de pankart açtık. Ancak stat yönetimi bunu uygun görmedi. ‘Olay kapanmış, üzerinden zaman geçmiş’ dediler. Biz bu pankartı her şeye rağmen sosyal medyada yaydık, insanların bu konuda bilinçlenmesini sağlamaya çabaladık. Az da olsa başarabildiysek ne mutlu bize...


İnsanlar artık, aileleriyle geliyor
* Peki üniversite öğrencileri haricinde maça gelen ve sizinle izleyen var mı?
- İnsanlar artık aileleriyle de maçlara gelmeye başladı. Çoğu insanın önyargıları var kulübe karşı... Bu daha çok kulübün isminden kaynaklanıyor. Herkes, ‘Belediye takımı, bizim vergimizle transferler yapıyorlar’ diye düşünüyor. Ancak öyle bir durum yok. İstanbul BŞB tamamen kendini çekip çeviren bir kulüp... Emin olun adımız İstanbulspor olsaydı, bize bakış çok daha farklı olurdu. İlerleyen dönemde belki İstanbulspor’la birleşmemiz gündeme gelebilir. Bu aslında çok büyük bir atılım olabilir.

Haberin Devamı


Spor, dostluk ve kardeşliktir’
* Açtığınız en ilginç pankart size göre hangisiydi?
- Biz açtığımız pankartlarla insanların sempatisini kazandık. Bugün ülkemizde hangi taraftar grubu ‘Hakem haklı beyler’ diye yazıp, bir espri yapar. Hatalar, diğer yaşanan olumsuz olaylar çok da problem değil. Çünkü futbol kardeşliktir, dostluktur. İnsanlar bunu benimserse ülkemizde futbol çok daha iyi yerlere gelecektir.


‘En sevdiğimiz futbolcu Ekrem Ekşioğlu’
* Boz Baykuşlar olarak en çok ilgi duyduğunuz futbolcu kimdir?
- En sevdiğimiz futbolcu ve bizim için yeri ayrı olan futbolcu Ekrem Ekşioğlu’dur. Şimdi Kayseri Erciyes’te olsa da, her fırsatta bizlerle görüşür. Bizi ihmal etmez. Facebook’umuzda eklidir. Kendisiyle sürekli konuşuruz. Telefonla araşırız, halimizi hatrımızı sorarız birbirimize... Futbol ve tüm diğer sporlar böyle güzel... İnsanlar önyargılarını kaldırırsa sporda çok daha güzel gelişmeler yaşanır.

Haberin Devamı


‘Sosyal medyada aktif olmaya çalışıyoruz’
* Sosyal medyadaki durumunuzu nasıl görüyorsunuz?
- İnsanlar sağolsun sosyal medyada bize destek oluyor. Facebook ve Twitter’da oldukça aktif olmaya çabalıyoruz. Rakip taraftarlardan hiçbirinin antipatisini kazanmayan ender taraftar gruplarından biri olduğumuzu düşünüyoruz. Çoğu zaman rakip takımın taraftarı bizden çok da olsa, İstanbul BŞB’ye olan ilgimiz ve desteğimiz asla sona ermeyecektir.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!