Nataşa davasını oğlum için açtım

Güncelleme Tarihi:

Nataşa davasını oğlum için açtım
Oluşturulma Tarihi: Nisan 15, 2004 10:31

Park yeri yüzünden tartıştığı Dilek Aşıcıoğlu’nun kendisine Nataşa diye hakaret ettiği gerekçesiyle dava açan Ekaterina Klopicheva, ‘Davayı oğlum Alex’e hakkını aramayı öğretmek için açtım’ dedi.

Tarih 5 Kasım 2003. Yer Yeniköy Köybaşı Caddesi’ndeki Çağla Çiçekçisi. Oğlu Alex’le dükkana gelen Ekaterina Klopicheva, sipariş verdiği çiçeğin hazırlanmasını bekliyor. O sırada çiçekçiye giren Mecidiyeköy’deki Çevre Hastanesi’nin sahibi Dilek Aşıcıoğlu, arabasını çıkaracağını söyleyerek Klopicheva’dan arabasını çekmesini istiyor. Klopicheva’nın ‘Bir dakika sonra çekiyorum’ cevabı mahkeme salonlarına taşınan bir tartışmaya sebep oluyor.

Ruslar’ın temsilcisi değilim

Ekaterina Klopicheva, Dilek Aşıcıoğlu’nun ‘Nataşa’ diyerek kendisine hakaret ettiğini söyleyerek 50 milyar liralık tazminat davası açıyor. 7 senedir Türkiye’de yaşayan ve finans sektöründe çalışan Klopicheva, Rus kadınının temsilcisi olmadığını söylese de, yine de yabancı kadınlara böyle hakaret edilmesinin doğru olmadığını düşünüyor. Onun asıl amacı, bu davayla 7 yaşındaki oğluna hakkını aramayı öğretmek: ‘Oğlum çiçekçide çok korktu, saklandı ve gitmek istedi. 7 yaşında bir erkek hak aramayı şimdi öğrenmezse hiçbir zaman öğrenmez diye düşündüm ve dava açtım.’

Dava ırkçılıkla ilgili değil

Ekaterina Klopicheva şöyle devam ediyor: ‘Çiçekçide kadın bana Nataşa deyince, oğlum bana ‘Senin ismin Katia neden Nataşa diyor?’ diye sordu. Ben bu çocuğa nasıl anlatabilirim bunu. Onun doğru fikirlerle büyümesini istiyorum. Bu olay ırkçılıkla ilgili değil. Bana Nataşa demeseydi, başka bir şey deseydi yine dava açardım. Ben çocuğuma kaçmamayı ve doğru olanı savunmayı öğretmeyi istiyorum.’

Kuaför de duydu

50 milyarlık tazminat davasının ilk duruşması geçen hafta Sarıyer Asliye Ceza Mahkemesi’nde görüldü. Çiçekçi Halil Erişken ve kuaför Aydın Durili tanık olarak dinlendi. Kuaför Klopicheva’ya hakaret edildiğini duyduklarını söyledi. Klopicheva’ya karşı dava açan Dilek Aşıcıoğlu duruşmaya katılmadı. İkinci duruşma 30 Haziran’da görülecek.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!