Nasıl geçti habersiz 10 yıl

Güncelleme Tarihi:

Nasıl geçti habersiz 10 yıl
Oluşturulma Tarihi: Ocak 06, 2015 07:37

Türkiye’de bir moda markası yaratmak ve 10 yıllık bir istikrar sağlamak hali hazırda birçok tasarımcının hayali... Gamze Saraçoğlu bunu başaran modacıladan. 10. yılını, 6 Ocak’ta Raffles İstanbul’da yapacağı ilk haute couture defilesiyle kutlayacak. Öncesinde bizim için geçen zamanın muhakemesini yaptı.

Haberin Devamı

İki kişiyle başladık
New York Parson’s School of Design’da moda tasarımı okudum. Mezun olduktan sonra Donna Karan için tasarım yaptım. Akabinde kendimi markamı kurmak için İstanbul’a döndüm. 2005 Ocak ayında iki kişiyle başladığımız yol, şu an 10 kişilik bir ekip olarak devam ediyor.

Nasıl geçti habersiz 10 yıl


İlk görüşte aşk

İlk müşterilerim açılış için hazırladığım koleksiyonu beğenip alanlardı. Sonra onlar en özel, en değişmez daimi müşterilerim oldular. Onların sadakati ve aramızdaki bağ benim için çok önemli.

Nasıl geçti habersiz 10 yıl


Beni siz keşfettiniz

10 yıl önce daha gencecik bir moda tasarımcısıyken ilk haberimi sen yapmıştın. Hürriyet’in gücü sayesinde de kitlelerle buluştum. Danışmanlık yaptığım ilk marka MRM deri ve ilk fashion week defilem Flow; benim için önemli kilometre taşları.

Haberin Devamı

Nasıl geçti habersiz 10 yıl


Kendime eziyet ediyorum
İşimi severek yapıyorum, çok düzenliyim, aşırı disiplinliyim ve kendime bazen eziyet ettiğim sınırlarım var. Çok şanslıyım ki benimle çalışmaktan zevk alan bir ekibim ve beni hep iyi yapmaya teşvik eden dostlarım var. En büyük itici gücüm ise müşterilerim.

Nasıl geçti habersiz 10 yıl


Organik ürünler seçiyorum
İşlenmemiş kumaş, organik koton yani doğal olan materyalleri kullandığım Purely markası 2007’de piyasaya çıktı. Halen markaya ilgi devam ediyor. Gamze Saraçoğlu’ndan farklı ulaşılabilirliği ve daha genç, dinamik bir marka oluşu beğeniliyor.

Nasıl geçti habersiz 10 yıl


30 marka bana danışır
Sektör işbirliklerini seviyorum. İşletme eğitimim olduğu için danışmanlık yapmak bana çok keyif veriyor. 10 yılda 30 markaya danışmanlık hizmeti verdik. Bazıları üniforma, bazıları koleksiyon bazıları proje danışmanlığı oldu. Genelde devamlılığı olan danışmanlıklar yaptık. Sekiz senesini deviren markalarımız var.

Dikişler dört ayda bitti
6 Ocak’ta sergileyeceğim ilk haute couture koleksiyonum neredeyse dört aydır dikiliyor. 500 metre kumaş kullanıldı. Hepsi elişi dikiş. İşlemeler, nakışlar ve detaylar yüzünden bir elbise beş günde atölyeden çıkıyor.

BAKMADAN GEÇME!