N.Erbakan > A.Lincoln

Güncelleme Tarihi:

N.Erbakan > A.Lincoln
Oluşturulma Tarihi: Şubat 28, 2006 16:01

Doğrusu ben, AKP’li olsaydım eğer, Necmettim Hocam’ın (ıyk!) 11 trilyonu ‘hokus fokuslamak’ suçundan aldığı hapis cezasını örtülü affetmek için bir hafta daha sabreder, 28 Şubat’a denk getirirdim. Mahkeme takvimi izin vermemiş olmalı, yoksa ‘topçu’ başbakan yirmisekizşubatçılar’a atabileceği bu golü kaçırmazdı.

Arkadaşım Berrin, bu vesileyle 2001 tarihli bir yazısını göndermiş bana. Sanki burada daha önce yayımladım gibi geldi ama, çıkaramadım.

Şöyle yazmış Berrin, 25 haziran 2001 tarihli Milliyet’te:

O da bir şey mi?

E-postayla gelen metin şöyle: “31 yaşında işini kaybetti; 32 yaşında büyük bir davayı kaybetti; 34 yaşında işini batırdı; 35 yaşında aşkını kaybeti; 36 yaşında sinir krizi geçirdi; 38 yaşında eyalet seçimini kaybeti; 43, 46 ve 48 yaşlarında Kongre seçimini kaybetti; 55 ve 58 yaşında Senato seçimini kaybetti; 60 yaşında ABD Cumhurbaşkanı seçildi. Onun adı Abraham Lincoln. Asla yılmadı. Asla yılmayın. Kaybedenler, vazgeçenlerdir”.

O da bir şey mi?

“37 yaşında kurduğu fabrikayı batırdı; 43 yaşında görevinden polis zoruyla kovuldu; 45 yaşında kurduğu ilk parti kapatıldı; 54 yaşında kurduğu ikinci parti kapatıldı; 56 yaşında birinci siyaset yasağını yedi; 66 yaşında Bosna’ya yardım paraları iç edildi; 71 yaşında hükûmetten kaçmak zorunda kaldı; 72 yaşında kurduğu üçüncü parti kapatıldı, ikinci kez yasaklandı; 75 yaşında kurduğu dördüncü parti yasaklandı. Onun adı Necmettin Erbakan. Asla yılmadı. Beşinci partiyi kurmaya hazırlanıyor. Üstelik hiç çalışmadan trilyonluk yalı bile aldı. Kaybedenler, kovulunca gidenlerdir”.

*

Aradan geçen 5 senede, Hoca Lincoln’den büyük olduğunu bir kere daha ispat etti.

Hapis (!) cezasını yalıda çekmek üzere, TBMM’den ‘kişiye özel’ kanun çıkarttı!


Not: AKP’liler bu ‘yasa’ için ‘kişiye özel değildir, ayrıca af değildir’ diyorlar. Onların ‘kişiye özel yasa’ ve ‘af yasası’ anlayışları farklıdır: Şimdiki Genel Başkanları da aynı yoldan Başbakan olmuştu!

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!