Mustafa Çulcu: 'MHK'nin skandal hatası Başakşehir'i yaktı!'

Güncelleme Tarihi:

Mustafa Çulcu: MHKnin skandal hatası Başakşehiri yaktı
Oluşturulma Tarihi: Aralık 24, 2016 21:07

Adanaspor-Medipol Başakşehir maçının hakemi Hüseyin Göçek, 72. dakikada Mossoro'nun attığı net golü, yardımcısı Erkan Akbulut'un 'ofsayt' bayrağı kaldırması üzerine iptal etti. Aynı Akbulut, bu maçtan 69 saat önce oynanan Osmanlıspor-Şanlıurfaspor karşılaşmasında da büyük bir hata yapmıştı. Ancak MHK skandal bir kararla Akbulut'a Süper Lig'in lideri Başakşehir'in maçında görev verdi. Sonuç ortada...

Haberin Devamı

Spor Toto Süper Lig'de lider Medipol Başakşehir, deplasmanda Adanaspor ile 1-1 berabere kalırken, karşılaşmaya damga vuran isimler hakem Hüseyin Göçek ile yardımcısı Erkan Akbulut oldu.

Göçek, 72. dakikada Başakşehirli Mossoro'nun attığı golü, yardımcı hakem Akbulut'un 'ofsayt' diye bayrak kaldırması üzerine iptal etti.

Pozisyonu hurriyet.com.tr için değerlendiren Merkez Hakem Kurulu (MHK) eski başkanı Mustafa Çulcu 'buz gibi goldü' yorumunu yaptı ve MHK'nin yaptığı büyük bir hatayı açıkladı. Çulcu'nun yorumu şöyle:

Mustafa Çulcu: MHKnin skandal hatası Başakşehiri yaktı


"Pozisyonda hem Visca hem de Mossoro içeriden geliyorlar, ofsayt değiller. Öndeki Visca topa vurma eğiliminde ancak temas etmiyor. Visca temas etmiş olsaydı ve akabinde Mossoro dokunup gol atsaydı ofsayt olurdu. Lakin Visca’nın herhangi bir teması söz konusu değil, pozisyon da buz gibi gol.

Haberin Devamı

Bu maçtan 69 saat önce Ziraat Türkiye Kupası'ndaki Osmanlıspor-Şanlırufaspor karşılaşmasında (1-2) Erkan Akbulut yine yardımcı hakemdi ve yine büyük bir hata yaptı. Maçın 60. dakikasında Osmanlısporlı Diabate kendi ceza alanında topa bilerek ayakla vurdu. Fakat 'kalitesiz ve başarısız pas' oldu ve top Şanlıurfasporlu Carlos Fortes'in önüne düştü. Bu futbolcu da topu ağlara gönderdi.

Son dönemde değişen ofsayt yorumlarına bu pozisyon gol. Fakat Erkan Akbulut 'ofsayt' diye bayrak kaldırdı. Maçın hakemi Süleyman Abay önce orta noktayı gösterdi, daha sonra Akbulut'un bayrağını görünce yanına gidip konuştu. Sonrasında da doğru bir karar verip 'gol' kararı verdi.

Ancak Merkez Hakem Kurulu skandal bir kararla Süleyman Abay'ı cezalandırdı, hata yapan Erkan Akbulut'u Adanaspor-Medipol Başakşehir karşılaşmasında görevlendirdi. Akbulut da bir büyük hata daha yaptı."

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!