MS hastası olan kadın kordon kanı tedavisi ile yürümeye başladı

Güncelleme Tarihi:

MS hastası olan kadın kordon kanı tedavisi ile yürümeye başladı
Oluşturulma Tarihi: Ocak 22, 2006 00:00

İngiltere’de "Multiple Skleroz" hastalığına yakalanan 42 yaşındaki eski dansçı Sue Robson, çeşitli tartışmalara konu olan kordon kanı tedavisiyle tekrar yürümeye başladı.

DÖRT çocuğu ve 5 torunu olan Sue Robson, 1995 yılında MS hastalığına yakalandı. Hızlı bir şekilde durumu kötüleşen dansçı kadın, bir süre sonra kendini tekerlekli sandalyede buldu. Daha sonra gözleri bozulan Sue Robson, idrarını da tutamamaya başladı. 57 kilodan 38 kiloya düşen eski dansçı, yeni doğan bebeklerin göbek kordonundan alınan kandan elde edilen kök hücrelerle tedavi yöntemini duydu. Kordon kanından alınan kök hücrenin iyileştirici özelliğine inanan kadın, bu tedavi yöntemi İngiltere’de hálá yasal olarak uygulanmadığı için, Hollanda’ya gitti.

Tedavi ücreti için yaklaşık 13 bin sterlin yardım toplayan eski dansçı Sue ve eşi Mark Robson, Roterdam’daki Advanced Cells Therapeutic Kliniği’nde tedaviye alındı. 10 gün önce tedavisi için bel kemiğine ve midesine 4 iğne yapılan kadın, kök hücre tedavisinden saatler sonra yürümeye başladı. Sue Robson’ın kocası Mark Robson, eşinin iyileşmesine sevinirken, "MS sonrası çok mutsuzdu. Şimdi eski haline ve neşesine döndü" dedi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!