Motosikletler için geri sayım başladı

Güncelleme Tarihi:

Motosikletler için geri sayım başladı
Oluşturulma Tarihi: Ekim 10, 2007 00:00

Bu yıl üçüncüsü düzenlenen şarkı yarışması Nokiasupersound’un finalistleri belli oldu. Geçen sene Ruj grubunun Mustang otomobil kazandığı yarışmada, bu yıl ödül olarak her kategorinin birincisine motosiklet verilecek. Biz de yarışma sonuçlanmadan önce finale kalan dokuz grupla buluştuk ve yarışmadan beklentilerini konuştuk.

A Due Carmen (Ego Dağları)

Neden bu yarışmaya katıldınız?

Şu an için müzik piyasasının durumu belli. Yarışmalarda adınızı duyurmadıkça fark edilme şansınız pek yok.

Peki niye Ego Dağları ile katıldınız?

Artık gençler için sevginin, aşkın, masumiyetin ve paylaşımın hiçbir önemi yok. Artık hepsi güç peşinde; önce kim arayacak, ilk kim "Seni seviyorum" diyecek, böyle bir ego mücadelesi. Ego Dağları, işte tüm bu insanlara "Egonu bir kenara bırak da önce sevmeyi öğren" diyor!

Hangi motosikleti alırsınız diye hiç düşündünüz mü?

Bizimkisi sözleri itibariyle, "eski sevgiliyi hatırlatan şarkı" seçilebilir gibi geliyor. KTM’ymiş onun karşılığı da...

Æ Efeflow (Ritmik İrade)

Beklentileriniz nedir?

3 senedir katılıyorum, bu sene finale kaldım. Katılma sebebim tabii ki sesimi daha geniş kitlelere duyurabilmek, daha fazla profesyonel ortamlarda boy göstermek. Neden bu şarkı ile katıldınız?

Bu şarkıyı yaparken farklı olması için çok uğraştım. Çok kısa sürede bitirip yarışmaya katıldım. İlk amacım hareketli bir parçayla insanların iradelerini ritme göre hareket ettirmek, oynatmaktı; yani Ritmik İrade...

Bir de hangi motoru almak istersiniz?

Bekleyeceğiz ve göreceğiz. Herhangi biri ya da hiçbiri!

ÆE.Furtuna-H.Altunbaşlıer (Relax)

Yarışma için en uygun şarkının Relax olduğuna nasıl karar verdiniz?

En hoşumuza giden parçalarımızdandı çünkü...

O zaman hangi motosiklet sizin olur?

Ducati olabilir.

ÆEv Kedisi (Kutu Kutu Pense)

Yarışmaya katılma nedeniniz neydi?

Kutu Kutu Pense, bu yıl başvurduğum MİAM yüksek lisans mülakatları için hazırlanmış bir şarkıydı. Şarkı içime sinince ve etraftan olumlu tepkiler alınca, burada da şansımı denemek istedim.

Şarkı, hangi motoru kapar sizce?

Olur da bana bir motor çıkarsa, onu home stüdyo ekipmanlarıma yatırmak istiyorum ki daha nice "Kutu Kutu Pense" gibi şarkılar yapabileyim.

ÆNedim C. Üstün (Keşke)

Neden bu şarkı?

Bu şarkı tarzımın biraz dışında. Aslında rock temelli bir müzisyenim fakat bu sefer biraz daha disco, funk, retro bir hava olsun istedim. Sözlere gelirsek; sevgilisiyle geçirdiği bir günü daha kötü bitirmiş bir adam var ve "Keşke gün böyle bitmeseydi" diyor.

Neden bu yarışma ?

Süper bir sound elde etmek için. Profesyonel bir ortamda kendimi görebilme şansı ve organizasyonun sunduğu diğer imkanlar yeterliydi katılmam için. En önemlisi şarkınız bu süreçte ve sonrasında birçok kişiye ulaşmış oluyor.

Hangi motoru alırsınız?

"Eski sevgiliyi hatırlatan şarkı" dalında şansımın yüksek olduğunu düşünüyorum. Çünkü yarışmada Keşke’den başka bu kategoriye uygun şarkı yok bence.

ÆErdem (Yapamıyorum)

Yapamıyorum nasıl bir şarkı?

Aşk şarkısı... Şarkının electroclash bir havası vardı. MİAM’daki çalışmalarda daha kontrollü bir sound oluşturduk. Şarkı bütün sevip de sevilmeyenlere, gidip de dönmeyenlere gelsin.

Neden bir yarışmaya katılma gereği duydunuz?

Gerçekten Türkiye’nin en kapsamlı müzik organizasyonlarından biri olduğu için. Motora gelince ciddi anlamda modelini umursamıyorum. Benim aday olabileceğim kategori "eski sevgiliyi hatırlatan şarkı"...

ÆEfe (Mini Mall)

Neden bu şarkıyla katıldınız?

Tarz olarak pek örneği yok; club müziği üzerine rap vokal. Şarkıyı yaparken derdimi çok sade birkaç sesle anlatayım dedim, gerçi MİAM’dan sonra değişti ama bu da tatmin etti beni.

Hangi motosikleti almak istersiniz?

Valla hepsi olur, ama pek beklentim yok. Benim şarkı kimseye kimseyi arattırmaz!

ÆXoxhead (Lucky 24)

Neden bu şarkı?

Lucky adı şans getirsin diye. İsim hoşuma gitti, melodik açıdan da güçlü olduğunu düşünüyorum. O yüzden bu şarkıyla katıldım.

MİAM’da yapılan düzenlemeleri beğendiniz mi? Şarkı hálá sizi yansıtıyor mu?

MİAM’da sadece mikste değişiklik oldu. Düzenlemeye dokunulmadı. Sound olarak ortaya daha iyi bir sonuç çıktı tabii.

ÆOrtaya Karışık (Ortam Kızı)

Neden bu şarkı ve neden bu yarışma?

Yarışmaya katılma nedenimiz ise sesimizi daha çok kişiye duyurma şansı yaratması. Ayrıca şarkının yeniden MİAM’da kayıt edilecek olması bizi cezbetti.

MİAM’daki düzenlemeler için ne düşünüyorsunuz?

Şarkı daha renkli bir hal aldı. Grup olarak şarkımızın ilk halini de çok seviyoruz şimdiki halini de... Parça MİAM’da çok güzel makyajlandı.

Hangi motoru alırsınız peki?

Triumph’u alırız diye tahmin ediyoruz.

Oylama 9 Aralık’ta bitiyor

MİAM ekibi tarafından seçilen şarkılar 9 Aralık akşamına kadar www.muziksesinolsun.com/nokiasupersound sitesinden oylamaya açık olacak. Siteyi takip ederseniz, yarışmaya kadar yapılacak üç secret partiden de haberiniz olabilir.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!