Mosturoğlu'ndan 'gizli tanık' açıklaması

Güncelleme Tarihi:

Mosturoğlundan gizli tanık açıklaması
Oluşturulma Tarihi: Mart 23, 2012 15:47

Fenerbahçe Kulübü Asbaşkanı Şekip Mosturoğlu, avukatı aracılığıyla kulübün resmi sitesinden Adalet ve Kalkınma Partisi Milletvekili Şamil Tayyar'ın sözleriyle ilgili olarak açıklama yaptı.

Haberin Devamı

Kulübün resmi sitesinden yapılan açıklama şu şekildi:

"Adalet ve Kalkınma Partisi Milletvekili Şamil Tayyar’ın 22.03.2012 tarihinde Beyaz TV ekranlarında yayınlanan Medya Kulisi isimli programdaki ifadeleri ile ilgili olarak cevap niteliğinde basın açıklamamızdır.

Adalet ve Kalkınma Partisi Gaziantep Milletvekili Şamil Tayyar 22.03.2012 tarihinde Beyaz TV ekranlarında yayınlanan Medya Kulisi isimli programına katılarak burada, hiçbir mesnedi olmamasına ve bu durum açıkça kendisince de bilinmesine rağmen, kendisince bir takım çıkarımlar yaparak önceden basında çıkan haberlerde müvekkilim Şekip Mosturoğlu'nun Ergenekon Savcısı Sn. Cihan Kansız’a gizli tanık olarak ifade verdiğini iddia etmiştir.

Müvekkilimiz hiçbir suretle Cihan Kansız’a herhangi bir dava ile ilgili olarak herhangi bir sıfatla ifade vermiş değildir. Söz konusu iddia tamamen gerçekdışıdır. Zaten bu iddianın ifade ediliş tarzına bakıldığında dahi esasen ne derece ciddiyet taşıdığı açıkça ortadadır. Zira Şamil Tayyar, yukarıda belirtilen ve sözde yorumladığı haberin son satırında "Daha önceden Ş. Mosturoğlu da şike savcısı ile görüşmeye gitmişti" şeklindeki esasen haber içeriği ile ilgisiz ifadeden yola çıkarak, kendisinin bu şekilde bir çıkarım yaptığını iddia etmiştir.   Zira Milliyet Gazetesi’nde yayınlanan söz konusu habere göre "Cezaevinde tutuklu bulunan isim, savcı Cihan Kansız’ın talimatı ile ring aracı ile gizli bir şekilde Beşiktaş’taki İstanbul Adliyesi’ne getirilmiştir". Oysa müvekkilimiz Şekip Mosturoğlu halihazırda hiçbir suçtan tutuklu değildir, doğal olarak haberin içeriğine göre, iddia edilen bu gizli tanık müvekkilim olmadığı gibi,müvekkilim iddia edilen tarihte  (14 Mart 2012)  cezaevinde de değildir; müvekkilimiz 24 Şubat2012’de tahliye edilmiştir. Bu yönüyle açıklamanın iftira niteliğinde olduğu açıktır.

Haberin Devamı

Müvekkilimiz, Ergenekon soruşturması veya başkaca bir soruşturma ile ilgili hiçbir suretle hiçbir savcıya gizli tanık sıfatıyla ifade vermiş değildir. Bu nedenle Şamil Tayyar’ın ifadeleri müvekkilimizin şahsiyet haklarını ağır şekilde ihlale yönelmiş, haksız, mesnetsiz ve gerçekdışı, iftira niteliğinde ithamlardır. Bu ithamlardan dolayı Şamil Tayyar hakkında hukuki ve cezai her türlü hukuki yola başvurulacağı hususu kamuoyunun bilgisine sunulur.

Haberin Devamı

Şamil Tayyar’ın kamuoyunda şike soruşturması olarak bilinen soruşturma ve dava süreci boyunca takındığı tavır, Fenerbahçe Spor Kulübü ve Başkanı Aziz Yıldırım ve pek çok spor adamı hakkında pek çok iddia, itham ve ifadelerde bulunduğu hususu kamuoyunun yüksek malumlarında olup, bu son değerlendirmesi de Şamil Tayyar’ın önceki açıklamalarının bir devamı niteliğinde gözükmektedir.

Kamuoyunun bilgilerine saygı ile sunarız.

Av. Naim Karakaya
Şekip Mosturoğlu Vekili"

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!