Moda dünyası bunları konuşuyor

Güncelleme Tarihi:

Moda dünyası bunları konuşuyor
Oluşturulma Tarihi: Şubat 25, 2006 00:00

BORA AKSU’NUN PEÇELİ TASARIMINI

Türkiye’de moda festivalinin yapıldığı günlerde İngiltere’de yaşayan tasarımcımız Bora Aksu, Londra Moda Haftası’nda defile yaptı. "Benim koleksiyonlarımda yolculuk teması hep vardır" diyor. "Bu sefer gidilen yerlerin belirsiz olduğu yolculuklardan ilham aldım. Sarıkamış’ta askerlerin yaptığı yolculuk ya da Tevrat’ta İbrahim’in yolculuğu gibi." Podyuma çıkan yüzü peçeli modeller çok konuşuldu. Tasarımcı yüzü örten o parçanın yolculuğun bilinmezliğini yansıttığını söylüyor.

TAKSİ KAFALI MODELİ

Tarih 17 Şubat. Londra Moda Haftası’nda İngiliz tasarımcı Giles Deacon’ın defilesi yapılıyor. Birden podyuma taksi kafalı bir manken çıkıyor. Kafasında taksilerin tepelerinde bulunan sarı-siyah panoya benzer bir taç var. Giles Deacon’ın yalnızca şov yaptığını ümit ediyoruz. Zira kadınlar bunları gerçek hayatta da takarsa yaşanacak senaryoları düşünmek bile istemiyorum.

İSTANBUL MODA FESTİVALİNİN NE İŞE YARADIĞINI

Geçen hafta CNR’da yapılan İstanbul Moda Festivali ne işe yaradı? Festivalin simgesi olan pembe şapkalarımızı önümüze koyduk düşünüyoruz. Tasarımcılar kendilerini tanıtabildiler mi, yeni iş anlaşması yapabildiler mi? Hayır. Standların çoğunda kıyafet yoktu. Fuar fuardan çok bir modern sanat müzesine benziyordu. Tasarımcıların yer aldığı ikinci salonla, hazır giyimcilerin yer aldığı diğer salonlar arasında uçurum kadar fark vardı. House Cafe’li tasarımcı bölümüne çok özenen yetkililer diğer tarafların Mahmutpaşa gibi görünmesine ses çıkarmamıştı. Böyle olunca Türkiye’nin ilk moda etkinliği dünya basınına üstteki fotoğrafla tanıtıldı.

GERİ DÖNEN TAÇLARI

Bahar aylarında eski bir tanıdık geri dönüyor. Saç taçları. Bu trende Miu Miu öncülük etti. Pırlantalısı da, aynalısı da var. Denim ve gül kurusu olanlar çok popüler. Denim taçlarla takım ayakkabılar bile tasarlamış. Bu aynalı taç 225 Euro. www.net-a-porter.com’dan sipariş edilebilir. Missoni marka 5 taç 200ÉEuro. Avrupa’ya yolunuz düşerse H&M’de tanesi 5 Euro. Birkaç aya kalmaz yurt genelinde seyyar toka tezgahlarında da bulunacağından eminim.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!