Miras kavgasında cep tacizi olayı

Güncelleme Tarihi:

Miras kavgasında cep tacizi olayı
Oluşturulma Tarihi: Ocak 26, 2006 00:00

Bir dönem otoyol ihalelerine girerek adını duyuran ünlü işadamı İsmet Üskan’ın çocukları arasında miras kavgası çıktı. Kavgaya, Türkiye eski güzellerinden Manolya Onur’un kız kardeşi Lale Üskan’ın da adı karıştı. İsmet Üskan’ın oğlu Melih Üskan’la evli olan Lale Üskan, eşinin abisi Haluk Üskan’ın kendisini telefonla tehdit ettiği gerekçesiyle savcılığa başvurdu.

ADNAN Menderes’in Demokrat Parti’yi iktidara taşıdığı yıllarda yaptığı otoyollarla adını duyuran, Türk sanayisinin önemli işadamlarından İsmet Üskan’ın (80) üç çocuğu arasında miras kavgası çıktı. Beylerbeyi’nin en büyük yalılardan ’Üskan Yalısı’nda yaşamını sürdüren İsmet Üskan, mal varlığını daha yaşarken paylaştırmayı uygun bulunca kardeşler arasında huzursuzluk oldu. Kavga, İsmet Üskan’ın üç çocuğundan Melih’in eşi Lale Üskan’ın, Sultanahmet Adliyesi’ne şikayet dilekçesi vermesiyle ortaya çıktı. Lale Üskan, verdiği 2005-56338 no’lu dilekçede, eşi Melih Üskan’ın abisi Haluk Üskan’ın telefonda kendisini sürekli tehdit ettiğini söyledi.

Sosyete davetlerinin vazgeçilmez ismi olan, Haydarabad Nizamı Bereket Şah’ın eski eşi Manolya Onur’un kız kardeşi Lale Üskan, Hürriyet’in sorularını yanıtladı: "Bir süredir mobil telefonumdan bilinmeyen bir kişi tarafından çok çirkin şekilde tehdit ediliyordum. Bunu savcılık aracılığıyla araştırdığımızda bu kişinin, maalesef eşimin abisi Haluk Üskan olduğunu ögrendik. Olayı yargıya intikal ettirdik. Fakat bu durum kendisini daha fazla tahrik etmiş olacak ki bu kez ankesörlü telefonlar ve yanında çalışanları kullanarak tehdit etmeye başladı. Üstelik işin dozunu artırıp ölüm tehditlerine varan hale dönüştürdü. Ailemizin psikolojisi, olayları kaldıramayacak bir hale geldi."

PARA MESELESİ

Geçtiğimiz ay Amerikan Hastanesi’nde psikolojik tedavi gördüğünü söyleyen Lale Üskan, yaşanan bu olayları unutmak için kızıyla yurt dışına gitmeyi planladığını da dile getirdi. Lale Üskan, eşi Melih Bey’in yaşananlar dolayısıyla abisiyle konuşmadığını da sözlerine ekledi.

Lale Üskan’ın kız kardeşi Manolya Onur, "Sanıyorum kardeşlerden Haluk Üskan, babası İsmet Üskan’ın üç kardeş arasında yaptığı miras paylaşımına itiraz ediyor. Bu yüzden de kardeşim Lale Üskan’ı tehdit ediyor. Abisi Haluk Bey, kız kardeşimin kocası Melih Üskan’a, babalarından kalan parayı çabuk bitirdiği için de kızıyor olabilir. Öyle şeyler de söyleniyor. Benim bildiğim bu. Daha fazla bilgim yok" dedi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!