Minimalist dekorasyon örnekleri

Güncelleme Tarihi:

Minimalist dekorasyon örnekleri
Oluşturulma Tarihi: Haziran 05, 2016 12:08

Minimalizm çağımızın en önemli trendlerinden bir tanesi. Sanatın pek çok farklı alanından masaüstü yayıncılığa, web tasarımından mimariye, giyim ve aksesuarlardan ev dekorasyonuna kadar çok çeşitli alanda karşımıza çıkıyor.

Haberin Devamı

“Az, çoktur” (Less is more) ilkesi etrafında şekillenen ve özellikle dekorasyonda pratiklik nosyonunu ön plana çıkaran minimalizm akımı, sadeliği ve huzurlu üslubuyla insan ruhuna da oldukça olumlu yansımaları olan bir trend. Bu yazımızda sizler için minimal bir tarzda dekore edilmiş farklı evlerden farklı odaları bir araya getirdik. Ama şimdiden uyaralım, bu birbirinden güzel örnekler, sizin de gönlünüzü minimalist tarza kaptırmanıza ve kendi evinizde kapsamlı değişikliklere yönelmenize neden olabilir. 

 

GRİ VE BEYAZ

Minimalist dekorasyon örnekleri

Kaynak: Voltaj Tasarım

Griye çalan alacalı bir tondaki parkelerin üzerindeki geniş gri koltuk ve beyaz duvarlarıyla dikkat çeken bu ev, minimal bir tarzda döşenmiş olmasının yanı sıra Ege mimarisinden de belirgin izler taşıyor. Aydınlık, ferah ve keyifli bir oturma odasını isteyenler için bu tarz bir ortam harika olabilir.

 

Haberin Devamı

HER ŞEY DİKKAT TOPLAYABİLMEK İÇİN

Minimalist dekorasyon örnekleri

Kaynak: Valeri Zoia Architetti Associati

Minimal tarzdaki dekorasyonun bir diğer önemli özelliği de insan algısını yormaması ve dikkat toplamaya elverişli bir ortam sağlamasıdır. Bu yüzden özellikle çalışma odaları ve yatak odaları minimal bir tarzın benimsenmesi için en elverişli yerlerdir. Beyazın hakim olduğu ve çalışma odası olarak düzenlenmiş bu harika asma kat, çalışma masası, sandalyesi ve kütüphanesiyle son derece sade. Böylelikle çalışmanın önüne geçebilecek dikkat dağıtıcı hiçbir unsur odada kendine yer bulamıyor.

 

YOĞUN AHŞAP KULLANIMI

Minimalist dekorasyon örnekleri

Haberin Devamı

Kaynak: Alventosa Morell Arquitectes

Minimal tercihler kimi zaman malzeme seçiminde de kendini gösterir. Tavanı ve duvarları tamamen masif ahşapla kaplanmış olan bu ilginç ev buna iyi bir örnek teşkil ediyor. Son derece sade ve temiz bir tarzın hakim olduğu oda, oldukça güzel bir çalışma alanı olarak öne çıkıyor.

 

DEV BİR SALONDAKİ MİNİMAL TARZ

Minimalist dekorasyon örnekleri

Kaynak: C95 Architekten

İçerisinde bir oturma odası, bir yemek odası ve büyük bir kütüphanenin birleştiği devasa boyutlardaki bu salonda oldukça az mobilya kullanılmış. Başta da belirttiğimiz gibi, pratiklik minimal dekorasyonun önemli bir özelliği. Bu yüzden minimal tarzda dekore edilen evlerde koltukların en rahat olanlarından seçilmesi ve yalnızca misafirler için edinilen koltuklar gibi gereksiz detayların olmadığını görürsünüz.

 

Haberin Devamı

İNANILMAZ GÜZELLİKTE BİR ZEMİN KAPLAMASI

Minimalist dekorasyon örnekleri

Kaynak: Bolefloor B.V.

Simetrik olmayan ahşap parçaların birleştirilmesiyle zemini kaplanan bu odanın yıldızı hiç şüphesiz bu ince işçilik gerektiren zemin. Nitekim tasarımcı burada zeminin yıldızlaşmasına imkan vermek için son derece minimal bir üslup benimsemiş. Basit bir koltuk, ayaklı bir abajur ve canlı bitkiler dışında odada herhangi başka bir şey yok.

 

MİNİMAL MUTFAKLARA GÜZEL BİR ÖRNEK

Minimalist dekorasyon örnekleri

Kaynak: Ministudio Architetti

Mutfak gibi çok çeşitli mutfak eşyası ve gıdanın bulunduğu bir mekânı bırakalım minimal bir tarzda dekore etmeyi, derli toplu tutmak bile hiç kolay değildir. Ancak aydınlatmalarıyla da özel olarak dikkat çeken bu mutfak, gerçekten çok iyi tasarlanmış ve minimal tarzda ev dekorasyonunu kavrayabilmek için son derece güzel bir örnek. Beyazın ağırlıkta olduğu mutfağı karakterize eden ikinci bir unsur ise zemindeki açık renkli ve yemek masasındaki koyu renkli doğal ahşap görüntüsü.

 

Haberin Devamı

homify.com.tr Tarafından hazırlanmıştır.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!