Milli Takım şike yapar mı

Güncelleme Tarihi:

Milli Takım şike yapar mı
Oluşturulma Tarihi: Nisan 03, 2010 00:00

Cavcav’ın iddiasına en sert tepki, o maçta oynayan futbolculardan geldi. Sergen Yalçın, “Hepimiz ona dava açmalıyız” dedi. Erman Toroğlu ise, “İddiaları o zaman ben de duymuştum, ama yazmadım” diye konuştu.

Haberin Devamı

GENÇLERBİRLİĞİ Başkanı İlhan Cavcav’ın, Türkiye Futbol Federasyonu’nun (TFF) 6 Eylül 1995’te İstanbul’da oynanan Türkiye-Macaristan (2-0) A Milli maçında Macaristan’ın kalecisi Zsolt Petry ile 25 bin dolar karşılığında şike anlaşması yaptığı iddiası, gündeme bomba gibi düştü. Cavcav’ın 2005’te TBMM’de kurulan şike komisyonunda yaptığı bu açıklamaları, dönemin Futbol Federasyonu Milli Takımlar Sorumlusu Ayhan Bermek, Antrenör Müfit Erkasap ve o maçta forma giyen futbolcular Sergen Yalçın, Recep Çetin ve Bülent Korkmaz’a sorduk...

Muhatap Erzik’tir
Ayhan Bermek: İnsanların, milli takım ismini ağzına alırken dikkatli olması gerekli. Aslında bu sorunun muhatabı Şenes Erzik’tir. Eğer Şenes Bey konuşmamı isterse, konuşurum.
Yorum bile yapılmaz
Müfit Erkasap: Bu konuyla uzaktan yakından ilgimiz yok. Söylenecek fazla bir şey de yok. Yorum yapmanın bile doğru olmadığını düşünüyorum.
Çamur atıyor
Sergen Yalçın: Bu ülkenin kaderi midir başarılı insanlara çamur atmak! İlhan Cavcav koskoca kulüp başkanı olmuş, söylediği sözlere bakın. Terim’e ve ay yıldızlı forma için ter akıtan futbolculara ihanet ediyor. Tüm milli takım oyuncuları olarak kendisinden davacı olmalıyız.
Ayıp ve de yazık
Recep Çetin: İlhan Cavcav ne dediğini bilmiyor. Türkiye’nin gururu olan bir milli takıma, Futbol Federasyonu’na ve Fatih Terim’e kimse böyle çirkin sözler söyleyemez.
Emeğe saygısızlık
Bülent Korkmaz: Bu, emeğe saygısızlıktır. O maçı izleyenler çok iyi hatırlarlar ki, biz ilk dakikadan son dakikaya kadar hep baskılı oynayan taraftık. İyi oynadığımız ve hakederek kazandığımız bir maçtı. Nasıl böyle konuşurlar anlamıyorum.

Haberin Devamı

iLHAN CAVCAV NE DEMiŞTi

25 bin dolara satın aldılar

TBMM’nin Şike Komisyonu tutanaklarında yer alan ve Vatan Gazetesi’nin gündeme getirdiği ifadelerde İlhan Cavcav, o dönem G.Birliği kalesini koruyan Zsolt Petry’nin satın alındığını iddia ederken şu ifadeleri kullandı:
 “Şikeyi Milli Takım yaptı. Bizde Macar kaleci Petry vardı. Adam ülkesini sattı. Federasyon el altından 25 bin dolar vermiş kendisine. Ben de mukavelesi devam etmesine rağmen onu o sene yolladım.” Cavcav’ın belirttiği maçta Milli Takım, Macaristan’ı 2-0 yenerek Euro 96’ya gitmişti.

DÜN NE DEDi

Haberin Devamı

Boşboğazlık ettim

“TÜRKİYE Büyük Millet Meclisi’nde verdiğim ifade tamamen duyumlara dayanıyordu. Bana gelen bir telefonla ilgili bilgileri, komisyon üyeleri ile paylaştım. Boşboğazlık ettim. Kaleci Petry’nin de günahını almış olabilirim. Bizim federasyonumuz böyle bir şey yapmaz.”

O maçta ne olmuştu?

Milli takımımız, 1996 Avrupa Şampiyonası elemelerine dahil olan karşılaşmayı, Hakan Şükür’ün 9. ve 32. dakikalarda attığı kafa golleriyle 2-0 kazandı.

MiNi YORUM: Erman TOROĞLU

Yazsaydık vatan haini olurduk

MİLLİ Takım şike yapmaz. Cavcav’ın iddialarını bilen bir kısım basın mensubu vardı. Ben de duymuştum. Ama bunu yazsaydık vatan haini olurduk. Benim duyumlarıma göre, bu işlerin yalnızca Petry ile bitmediğini zannediyorum.

Haberin Devamı

Şike yapıldığı ileri sürülen milli maçlar

1978 Dünya Kupası’nda evsahibi Arjantin’in, Brezilya’yı geride bırakıp yoluna devam etmesi için Peru’yu 4 farklı yenmesi gerekiyordu ama onlar 6-0 kazandı. O kupayı da müzesine götürdü. 1982’de B. Almanya Avusturya’yı 1-0 yendi ve iki taraf gruptan elele çıktı. Cezayir elendi.

Petry: İntikam almaya çalışıyor

Zsolt Petry’nin, Türkiye maçında şike yaptığı iddiaları Macaristan futbol camiasının karışmasına neden oldu. Gençlerbirliği Başkanı İlhan Cavcav’ın açıklamaları Macar spor medyasına bomba gibi düştü ve manşetlere taşınan haberlerle konunun doğru olup olmadığı araştırılmaya başlandı.
Petry ise İlhan Cavcav’ın iddialarının doğru olmadığını belirterek, “Sözleşmeme uyulmadığı için Gençlerbirliği’ni UEFA’ya şikayet etmiştim” diyerek Cavcav’ın intikam almaya çalıştığını iddia etti.

Haberin Devamı

Cavcav tanık değil sanık

ŞİKE soruşturması kapsamında bir süre önce bilgisine başvurulan Gençlerbirliği Başkanı İlhan Cavcav’ın, sanık sıfatı ile savcılığa çağrıldığı öğrenildi. Bochum Savcılığı’nın hazırladığı iddianamede, “Süper Lig’den bir kulüp başkanı da var” ifadesinin yer almasının, Recep Öztürk’ün de Sarıyer Cumhuriyet Savcılığı’nda sorgulanmasının, Cavcav ile ilgili süreci hızlandırdığı ileri sürüldü. Tüm bu gelişmelerin ardından İlhan Cavcav’ın tanık olarak değil, sanık olarak dinlenmesine karar verildiği belirtildi.
Beni ne hale getirdiler
Cavcav da bu son gelişme üzerine “75 yaşındayım. Savcılığa sanık olarak çağrıldım. Beni ne hale getirdiler” dedi. Geride kalan sezon İstanbul BŞB’nin 3-1 kazandığı Gençlerbirliği maçı da soruşturmaya girmişti. Halen Konyaspor’un kalesini koruyan ve geride kalan sezon Gençlerbirliği’nde yer alan İlhan Cavcav’ın ağabeyinin kızı ile evli olan kaleci Recep Öztürk, oynamadığı bu maçta, çetenin organize ettiği manipülasyona dahil olmak suçlamasıyla tutuklanmıştı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!