Milli boksörün hayatı belgesel oluyor

Güncelleme Tarihi:

Milli boksörün hayatı belgesel oluyor
Oluşturulma Tarihi: Ocak 23, 2010 13:04

Eski Avrupa şampiyonlarından milli boksör Cemal Kamacı'nın hayatı belgesel oluyor.

Bilkent Üniversitesi (B.Ü) Güzel Sanatlar, Tasarım ve Mimarlık Fakültesi İletişim ve Tasarım Bölümü Öğretim Görevlisi Kağan Olguntürk ve 4 öğrencisi, 67 yaşındaki milli sporcunun hayatını film yaparak uluslararası festivallere katılmayı planlıyorlar.

Filmin yönetmeni Olguntürk, Kamacı'nın Türk spor tarihinde önemli bir yeri olduğunu belirterek, ilerleyen yaşına rağmen spor yapmaya devam etmesinin kendisini çok etkilediğini söyledi.

Kamacı'nın, özellikle bu yönüyle belgesele konu olacağını ifade eden Olguntürk, “Belgesel film çalışmasının ilk bölümünde, bir antrenman maçının çalışmasını anlatan çekim yaptık. Kamacı'nın bu yaşta hala spor yapması ve hayata bu kadar güçlü bir şekilde tutunması çok etkileyici. Sinema eğitmeni olarak bence bu durum, film yapılmaya değecek bir konu. Biz de bu konu üzerinde çalışmaya başladık. Kendisi de sağ olsun bize çok yardımcı oldu” diye konuştu.
Filmi, sanatsal çalışma olarak ele aldıklarını, ticari beklenti içinde olmadıklarını kaydeden Olguntürk, 30 veya 45 dakikalık filmi uluslararası festivallere göndereceklerini ifade ederek, “Bu belgesel, televizyonlardakinden farklı olarak sinemasal bir belgesel niteliğinde olacak. Çalışma 1 ay sürecek” dedi.

KAMACI: “22 YILDIR ÖĞLE YEMEĞİ YEMİYORUM”

Çeşitli sıkletlerde 3 kez Türkiye şampiyonu, 4 kez de Avrupa şampiyonu olduğunu anlatan Cemal Kamacı ise sporu bırakanların şişmanladığını ve yürüyemez hale geldiklerini belirterek, şöyle devam etti:
“Bu sabah 59,5 kilo geldim ama bu kolay olmuyor. 22 yıldan beri öğle yemeği yemiyorum. Sabah kahvaltısında çok iyi besleniyorum. Her gün idman yapıyorum, kolay değil. Türkiye'de spora ağırlık vermemiz lazım. İnsanlar spor yaparsa hastalıklar azalır.”

Sağlıklı bir hayat için başta sigara olmak üzere kötü alışkanlıklardan muhakkak uzak durulması gerektiğini vurgulayan Kamacı, “Zamanı gelince ben de öleceğim ama baş ağrısı nedir, bilmiyorum. 5 yıl içinde sadece bir kez nezle oldum, başka da bir hastalık bilmiyorum. Sabah evde yarım saat antrenman yapıyorum. Haftada üç kez en az 10'ar kilometre koşuyorum. Zaman zaman da eldiven giyip gençlerle idmana çıkıyoruz” diye konuştu.

Sokakta sigara içen bir genç gördüğünde sigarının zararlarını ve spor yapmanın faydalarını anlattığını kaydeden Kamacı, spor salonlarında gençlere sporu sevdirmeye ve tanıtmaya çalıştığını söyledi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!