Milan'ın mucize evi

Güncelleme Tarihi:

Milanın mucize evi
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 21, 2015 00:48

Son 5 yılda kırmızı siyahlıların yaşadıkları sakatlıklıkları yüzde 90 oranında düşürülmesini sağlayan MilanLab’da yapılan testlerle futbolcuların yediği yemekten, içeceği suya kadar her şey en ince detayına kadar hesaplanıyor.

Haberin Devamı

MiLAN oyuncularının uzun seneler futbol oynamasında büyük rol oynayan, futbolculardan maksimum verim almak için binlerce analiz yapan MilanLab, beslenme ve destek ürünleri markası Nutrilite Amway ile yaptığı anlaşmanın ardından çalışmalarını yerinde izleme imkanına sahip olduk.
2008’den beri Milan’la çalışan firma, optimum performansı için optimum beslenmenin gerekliliğine prensibiyle işliyor. Hazırlanan programda, futbolcuların içeceği sudan alacakları gıdaya kadar her şey hesaplıyor.

SAKATLIKLAR YÜZDE 90 AZALDI

LABORATUVAR, futbolcuların fiziksel özellikleri, korkuları, hastalık/sakatlıklar dışında almaları gereken vitamin, proteine kadar her şeyi planlıyor. Amway uzmanları kromotografi tekniğiyle bitkilerdeki vitamin, mineral ve fito-besleyicileri ölçebiliyor. Bu ölçüm, Nutrilite’ın her Milan oyuncusu için geliştirdiği, kişiye özel farklılaşmış beslenme programının temel unsurlarının da başlangıç noktasını oluşturuyor.

TESTLER SAKLANIYOR

Haberin Devamı

MILANLAB, son 5 yılda sakatlık oranlarını da yüzde 90 oranında azalttı. Laboratuvarda bugüne kadar bin 178 sporcuya ait 1 milyon 5 bin 600 test veri tabanında saklıyor.

Beyin dalgalarını inceliyorlar

Futbolcuların genetik haritalarının çıkarıldığı laboratuvarda beyin dalgaları, göz retinası, diş yapısı ve kan dolaşımı incelenerek vücut için gerekli vitaminler belirleniyor.

3 temel prensip

MilanLab’ın temeli 3 bölümden oluşuyor: Bütünsel Yaklaşım, Sistematik Yaklaşım, Bireysel Yaklaşım. Bu 3 temel prensip üzerinden oyuncuların içecekleri su miktarı bile ölçülüyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!