Mike Tyson Kazım

Güncelleme Tarihi:

Mike Tyson Kazım
Oluşturulma Tarihi: Nisan 24, 2008 00:00

Fenerbahçe’nin sezon başında Sheffield United’den transfer ettiği Colin Kazım Richards’ın futboldan önce boks sporuyla ilgilendiği ortaya çıktı.

Çocukluk yıllarında boks yapmaya özenen ve sıkı bir Mike Tyson hayranı olan Colin Kazım, boks sporunun tüm antrenman tekniklerini öğrenmiş ve uygulamış. Daha sonra ayaklarındaki yeteneği keşfeden Colin Kazım alt yapıdan itibaren futbola başlamasına rağmen takım antrenmandan sonra ip atlayarak, gölge boksu yaparak kaslarını güçlendirmeyi sürdürmüş. Bugüne kadar futbol idmanlarının yanı sıra amatör bir boksörün yaptığı idmanları benzerlerini hemen her gün uyguladığını belirten Colin Kazım, "Çok iddialı olmasam da şimdi ringe çıksam bir boksör gibi dövüşebilirim. Zaten futbolcu olmasaydım kesinlikle boksör olmayı isterdim. Benim için idol sporcu hala Mike Tyson’dur. Onun tekniği, sert yumrukları, hırçınlığı, kaybetmeye tahammül edememesi beni her zaman çok etkilemiştir. Boksu çok seviyorum ancak kavga etmeyi hiç sevmiyorum" diyor.

Basına açık yapılan son idmanlarda da kaleci Serdar Kulbilge’ye yumruğu yiyen bir boksör’ün yere düşüş tekniklerini gösteren Colin Kazım, yine tüm antrenmanın yine neşe kaynağı oldu.

Serdar’a "Benim çeneme tüm gücünle yumruk at" diyen Colin Kazım, arkadaşının kendisine savurduğu yumruktan artistik bir eskivle kurtularak kendini çimenlere attıktan sonra çevik bir hamleyle ayağa kalkmayı başardı.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!