Mezunlardan ortaya karışık proje

Güncelleme Tarihi:

Mezunlardan ortaya karışık proje
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 25, 2012 18:02

LaSalle Moda okulu, 50 yıldır Kanada başta olmak üzere dünya genelinde 28 şubesiyle faaliyet gösteriyor.

Haberin Devamı

LaSalle’in, Türkiye’deki 20. yılına kısa bir süre kala, mezunları bir araya geldi, ortaya ‘Dolls’ isimli konsept çıktı. Tasarımcılar bir oyuncak bebeği giydirdiklerini hayal ederek koleksiyon hazırladı

Kendi markalarını yaratan ve başarılı olan Sudi Etüz (Kumpanya 62), Özlem Ahıkan, İpek Arnas (2Ters1Düz), Bahar Kanık, Şule Şimşek, Zeynep Balaban (Fenerium-Kreatif Direktör), Ebru Günay (Sade), Linda İmami (Qui) gibi isimleri yetiştiren LaSalle bunların yanısıra Lacoste (Aslı Erdem, Zeynep Koşar, İrem Savaş), Mavi Jeans (Güney Oktay, Vivet Yeruşalmi), gibi dünya markalarının tasarım kadrolarında yer alan mezunlarıyla bir moda çekimi gerçekleştirdi.


/images/100/0x0/55ea95c7f018fbb8f88990ed
Neden? LaSalle Genel Müdürü Selim Çeçen diyor ki, “Bu çekimi gerçekleştirmedeki amacımız, mezunlarımızla duyduğumuz gururu herkesle paylaşmak. 20 yıldır verdiğimiz mezun sayısı o kadar fazla ki, bizlerin bile bilmediği pek çok başarı hikâyesi var. Keşke bu çekimde hepsine yer verebilseydik.”Gerçekten de çekimin her aşamasında mezunlar vardı. Tasarlayanların yanı sıra yine mezunlardan Dina Türkcan, Merve Yahşi ve Svitlana Kulikova modellik yaptı, Neslihan Baz da objektifin arkasında yer aldı. Styling Sudi Etüz’e emanet edildi.

Haberin Devamı


Zaten okulun iddiası da bu. Sadece tasarımcı değil, moda endüstrisinin her alanına yönelik çalışan yetiştiriyor. Selim Çeçen bizimle yeni bir bilgiyi de paylaşıyor: “Artık franchise değiliz. Dünyanın en popüler eğitim programları LaSalle İstanbul bünyesinde olacak. Yeni dönemde moda pazarlaması , bilgi teknolojileri, işletme ve iktisadi bilimler gibi eğitimler de verilecek. Böylece, yalnızca hazır giyimde değil birçok alanda tüm Türkiye’de başarılı işlere imza atmayı hedefliyoruz.”

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!