Metin Diyadin 1 yılı dolduramıyor

Güncelleme Tarihi:

Metin Diyadin 1 yılı dolduramıyor
Oluşturulma Tarihi: Eylül 24, 2012 16:33

Spor Toto Süper Lig'de Kasımpaşa ile yollarını ayıran teknik direktör Metin Diyadin, kariyerinde elde ettiği başarılara rağmen istikrarsız profili ile dikkati çekiyor.

Spor Toto Spor Lig'de 2012-2013 futbol sezonunda görevden ayrılan ilk teknik adam olan Metin Diyadin, 2005 yılında başladığı teknik direktörlük kariyerinde 3 takımı bir üst lige çıkarmayı başarırken, ligin son haftalarında görevden ayrıldığı 2 takım da bir üst lige yükselme başarısı gösterdi.

Diyadin, Gençlerbirliği OFTAŞ, Orduspor ve Kasımpaşa'yı bir üst lige çıkartmayı başarırken, sezona başladığı ve sezon içinde görevden ayrıldığı Gençlerbirliği OFTAŞ ile Eskişehirspor ise sezon sonunda bir üst lige yükseldi. Toplam 5 takımda görev yapan Diyadin, 2008-2009 sezonunda da Çaykur Rizespor'u çalıştırdı.

Kariyerine Gençlerbirliği OFTAŞ'ta başladı

Spor Toto Süper Lig'de iki takımla (15 maç Orduspor-5 maç Kasımpaşa) toplam 20 maçta sahaya teknik direktör olarak çıkan Diyadin, daha çok alt liglerde gösterdiği başarılı yönetim ile dikkati çekiyor.

Teknik direktörlük kariyerine 2005-2006 futbol sezonunda Gençlerbirliği OFTAŞ'ta başlayan Metin Diyadin, 2. Lig (B) Kategorisi'nde aldığı takımı, aynı sezonda ilk önce 2. Lig (A) Kategorisi'ne, daha sonra da şimdiki adıyla PTT 1. Lig olan Türk Telekom Lig A'ya çıkarttı.

Gençlerbirliği OFTAŞ'ın başında ligde iyi bir performans sergileyen Diyadin, 2006-2007 futbol sezonunun bitimine 7 hafta kala takımı 2. sıradayken görevden alındı. Diyadin'in 27. haftaya kadar çalıştırdığı takım, o sezonu şampiyon olarak bitirdi ve Süper Lig'e yükseldi.

Gençlerbirliği OFTAŞ'tan sonra Türk Telekom Lig A'da mücadele eden Eskişehirspor'un başına geçen genç teknik adam, 9 Haziran 2007 tarihinde devraldığı “Es-Es”'i, 19 Mart 2008'de 26. haftaya kadar çalıştırdı ve kırmızı-siyahlı ekip 3. sıradayken takımı bırakmak zorunda kaldı. O dönemde Sergen Yalçın'a forma şansı vermediği için görevine son verildiği iddia edilen Diyadin'in yerine görevi devralan Nejat Biyediç, ligi 4. bitirdi ve takımı play-off'ta Süper Lig'e taşımayı başardı.

Çaykur Rizespor serüveni

Metin Diyadin, Eskişehirspor'dan sonra 2008-2009 sezonu başında Çaykur Rizespor ile 2 yıllık anlaşma sağladı.

Bank Asya 1. Lig'e şampiyonluk parolasıyla başlayan Çaykur Rizespor'da sezonun ortasında görevi bırakmak zorunda kalan Diyadin, Trabzonspor'da yardımcı antrenörlük görevine getirildi.

Genç çalıştırıcı, Trabzonspor'da yardımcılığını yaptığı Belçikalı Teknik Direktör Hugo Broos'un görevine son verilmesinden sonra takımdan ayrılmak zorunda kaldı. Diyadin, 2010-2011 sezonunun sonuna 10 maç kala 1. Lig ekiplerinden Orduspor ile anlaştı. Uğur Tütüneker'in ardından görevi devralan Diyadin, üst üste 10 maçta da yenilgi yüzü görmeden (5 galibiyet, 5 beraberlik) takımı, Spor Toto Süper Lig'e çıkarttı.

Bir sonraki sezonda da takımın başında yer alan Metin Diyadin, sezona iyi başlamasına rağmen sonraki haftalarda üst üste yaşanan puan kayıplarından sonra 15. haftada takımı 15. sıradayken görevinden ayrıldı.

Metin Diyadin, son olarak 28 Mart'ta göreve geldiği Kasımpaşa'yı Spor Toto Süper Lig'e çıkartmayı başardı. Uğur Tütüneker'in Kasımpaşa'dan ayrılmasının ardından görevi devralan Diyadin, 28. haftada aldığı takımı 10 maç sonunda play-off'larda başarılı maçların ardından Spor Toto Süper Lig'e taşıdı.

Genç çalıştırıcı, bu sezona da kulübü ile sözleşme yenileyerek başlamasına rağmen henüz 5. haftanın sonunda takımı maç fazlasıyla 2. sıradayken görevden alındı.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!