Mersin İdman Yurdu ile CSKA Sofya arasındaki 'Delev' krizi aşıldı

Güncelleme Tarihi:

Mersin İdman Yurdu ile CSKA Sofya arasındaki Delev krizi aşıldı
Oluşturulma Tarihi: Aralık 04, 2014 15:50

Bulgar futbolcu Spas Delev'in transferi nedeniyle CSKA Sofya'ya 660 bin euro borcu olan ve bu yüzden FIFA tarafından küme düşürülme riskiyle karşı karşıya olan Mersin İdman Yurdu'na iyi haber geldi. Müjdeli haberi, hurriyet.com.tr'ye konuşan Mersin İdman Yurdu Başkanı Ali Kahramanlı verdi.

Haberin Devamı

Kahramanlı, CSKA Sofya Kulübü Başkanı Aleksandr Tomov'la İstanbul'da bir araya gelen Mersin İdman Yurdu yöneticilerinin, söz konusu borc

Mersin İdman Yurdu ile CSKA Sofya arasındaki Delev krizi aşıldı
un 500 bin Euro'ya düşürülmesi konusunda anlaştığını söyledi.

Kahramanlı, Mersin İdman Yurdu'na borcun ödenmesi için 26 Aralık'a kadar süre tanıyan FIFA'nın kendilerine herhangi bir ceza vermesine imkân tanımadan bu işi çözeceklerini belirtti.

Mersin İdman Yurdu Başkanı Kahramanlı, "Hali hazırda bir ön anlaşma yaptık. Borcumuzun 100 bin Euro'sunu ödedik. Önümüzdeki günlerde 50 bin Euro daha ödeyeceğiz. Kalan kısım da üç ya da dört taksitte ödenir diye tahmin ediyorum" diye konuştu.

Haberin Devamı

Kahramanlı, önümüzdeki günlerde Bulgar yöneticilerle Sofya'da bir kez daha görüşeceklerini ve nihai ödeme planını çıkaracaklarını sözlerine ekledi.

Bulgar basınında geçen ay çıkan haberlerde, Mersin İdman Yurdu’nun CSKA Sofya'ya olan borcunu 26 Aralık'a kadar ödememesi halinde, puan silme ya da küme düşme cezasına çarptırılacağını öne sürmüştü.

Mersin İdman Yurdu ile CSKA Sofya arasındaki Delev krizi aşıldı

Mersin idman Yurdu’nun 2011-2012 sezonunun devre arasında CSKA Sofya’dan renklerine kattığı Bulgar futbolcu Delev, kırmızı lacivertli ekipte sadece 12 maç forma giyebilmişti.

Sol kanatta forma giyen Delev, Mersin İdman Yurdu'ndan ayrıldıktan sonra eski kulübü CSKA Sofya'ya döndü. Daha sonra İspanya'nın Las Palmas Kulübü'ne transfer olan 25 yaşındaki futbolcu, bu yıl başında tekrar ülkesine dönerek Lokomotiv Plovdiv'e imza attı.

Cengiz ÖZBEK

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!