Merkez Bankası Başkanı'ndan önemli açıklama

Güncelleme Tarihi:

Merkez Bankası Başkanından önemli açıklama
Oluşturulma Tarihi: Eylül 06, 2016 15:37

TCMB Başkanı Murat Çetinkaya, banka olarak yeni dönemde de iletişimi daha da güçlendirerek, elimizdeki tüm araçları fiyat istikrarına yönelik kullanmayı sürdüreceklerini söyledi.

Haberin Devamı

Merkez Bankası (TCMB) Başkanı Murat Çetinkaya İstanbul Finans Zirvesi'nde önemli açıklamalar yaptı.

Çetinkaya, “Uzun vadeli faizleri düşürmek için TCMB'ye düşen görev fiyat istikrarını sağlamak ve korumak. Enflasyonun düşük ve istikrarlı olduğu bir yapı mevduat ve kredi faizlerinin düşmesi için ortam sağlayacaktır. Fiyat istikrarı toplumsal bir değerdir, fiyat istikrarına ulaşmak için çaba göstermeliyiz. TCMB olarak yeni dönemde de iletişimi daha da güçlendirerek, elimizdeki tüm araçları fiyat istikrarına yönelik kullanmayı sürdüreceğiz” diye konuştu.

TCMB Başkanı, “Sadece para politikası araçlarıyla fiyat istikrarına ulaşmak maliyetli olabilir, bu vurgulamakta fayda var. Faiz politikasıyla gıda fiyatlarını kontrol etmeye çalışmak ekonomide istenmeyen dalgalanmalar yaratabilir. Bu nedenle gıda fiyatlarına yönelik bir yapının geliştirilmesi önem arz ediyor. Ekonomide yapısal anlamda fiyat istikrarına katkıda bulunabilecek alanlardan biri de tasarruf oranları, tasarruf oranının artırılması adımları önemli” şeklinde devam etti.

Haberin Devamı

Çetinkaya, “TCMB olarak tasarruf konusunu derinlemesine inceleyeceğiz. Yeni dönemde yapısal konularda daha aktif ve çözüm odaklı olacağız. Para politikası aktarım mekanizmasını güçlendirmek için attığımız adımlar daha etkin bir para politikası oluşturmanın ön adımıdır” dedi. 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!