Meme küçültme estetiği nasıl yapılıyor?

Güncelleme Tarihi:

Meme küçültme estetiği nasıl yapılıyor
Oluşturulma Tarihi: Kasım 06, 2015 16:02

Meme küçültme estetiği gereğinden fazla büyüklükteki göğüslerin yarattığı rahatsızlıkları gidermek amacı ile fazla göğüs yağlarını, dolgunluk veren dokuyu ve deriyi alarak göğüs bedeninin vücudunuz ile orantılı bir boyuta getirilmesidir.

Haberin Devamı

MEME KÜÇÜLTME AMELİYAT TEKNİKLERİ

Meme küçültme operasyonlarında ameliyat izine göre adlandırılan iki ameliyat tekniği uygulanmaktadır. Planlanan meme başının pozisyonuna göre tanımlanır ve her iki teknikte de meme etrafında iz oluşur. Hastanın durumuna ve beklentilerine göre bu tekniklerden biri tercih edilir. Tekniklerden biri meme başından aşağıya doğru memenin alt çizgisine kadar uzanan dikey doğrultuda iz bırakan ters T tekniğidir. Dikiş izleri rahatsız edici değildir. Diğer teknikte ise hem dikey hem de yatay iz oluşturulur.

Meme küçültme estetiği nasıl yapılıyor

MEME KÜÇÜLTME ESTETİĞİ SONRASINDA KANSERE YAKALANMA RİSKİ ARTAR MI?
Hayır, meme küçültme estetiği meme kanserine yakalanma oranını artırmamaktadır. Tersine bu işlem meme dokusunun küçülmesine bağlı olarak meme kanseri riskini düşürmektedir.

Haberin Devamı

MEME KÜÇÜLTME ESTETİĞİ NASIL YAPILIYOR?

Genel anestezi ile yapılıyor. Memenin sarkmış ve büyük olan kısımları vücuttan uzaklaştırılıyor ve meme ucu küçültülerek normal bir memede olması gereken yere taşınır. Operasyon süresi 1 ila 3 saattir. Ameliyatta yalnızca meme başı etrafında ve meme başından meme altına doğru hafif bir iz kalır. Ters t tekniğinde göğüs altına gelen izler neredeyse yok gibidir. Estetik cerrahın deneyimi ve hastanın cilt yapısı bu izlerin belirgin ya da belirsiz olmasında etkili faktörlerdir. İzler, sutyenin ya da mayonun içinde kalacak şekilde planlanır ve 1 yıl sonunda ten rengine döner.

OPERASYON SONRASI NE OLUR?

- Bacaklarınızı sık sık hareket ettirmeniz istenir(bacaklarınızda pıhtı oluşmasını engellemek için).
- Memelerinizi kavrayan bir cerrahi sütyeni belli bir süreliğine takmanız istenir.
- Ameliyat sonrası sıvı gıdalarla beslenmeniz istenir. Bu dönemde kabızlık çekmeniz olasıdır.
- Size mutlaka ağrı kesiciler verilir. Bu ameliyat sonrasında ağrılı bir durum ortaya çıkartır.
- Ameliyat sonrasında ilk günlerde mutlaka kol hareketleri yapmanız istenir.
- Ameliyattan sonra 2 hafta boyunca kesinlikle sigara içmemeniz istenir zira sigara ameliyat yaralarının iyileşmesini engelleyen bir faktördür.
- Ameliyattan sonra 6 hafta boyunca ağır işler yapmamanız istenir.
- Ameliyattan sonra pansuman yerlerine dikkat etmek şartıyla yarım duş almanız faydanıza olacaktır.

Haberin Devamı

Meme küçültme estetiği nasıl yapılıyor

OPERASYONDAN SONRA MEMELERİN İŞLEVLERİ BOZULUR MU?
Meme başı ile süt kanalları arasındaki ilişkinin bozulmadığı ameliyat teknikleri öncelikle tercih edilmesine karşın, bazı iri göğüslerde bu ilişkinin bozulduğu ameliyat teknikleri tercih edilebilir.
Eğer ameliyat sonrasında meme başının yeri değişmemiş ve altındaki dokuyla olan irtibatı kopmamışsa meme, emzirme gibi işlevlerini yerine getirecektir. Ancak bu eskiye nazaran daha az gerçekleşecektir.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!