Mehmet Ali'nin hostesi bu tabloyla ölümsüzleşti

Güncelleme Tarihi:

Mehmet Alinin hostesi bu tabloyla ölümsüzleşti
Oluşturulma Tarihi: Ocak 06, 2006 00:00

Ressam Yaşar Çallı, "Anadolu İnsanının Hayatı" adlı sergisini Ankara'da açtı. Sergide, ünlü ressama modellik yapan Mehmet Ali Erbil'in eski hostesi Gözde Çetin'e ilgi büyük oldu.

Ünlü ressam Yaşar Çallı ve eşi Çiğdem Çallı, "Anadolu İnsanının Hayatı" temalı resim sergisini Çin’den sonra Türkiye’de ilk kez Ankara’daki Beyaz Sanat Galerisi’nde açtı. 50’nin üzerinde eserin yer aldığı sergi, Ankaralı sanatseverlerden büyük ilgi gördü. Başkent cemiyetinden tanınmış simaların yer aldığı açılış kokteyline katılan AKP Elazığ Milletvekili Necati Çetinkaya ve Eski Anayasa Mahkemesi Başkanlarından Yekta Güngör Özden, Çallı’nın resimlerini dikkatle inceleyenler arasındaydı...

Bu arada ünlü ressam Yaşar Çallı’ya bazı çalışmalarında modellik yapan Gözde Çetin de en az tablolar kadar ilgi gördü. Bir dönem Mehmet Ali Erbil’in hostesliğini yapmış olan 21 yaşındaki Çetin, gazetecilere kendi resminin önünde bol bol poz verdi.

Serginin açılışında bir konuşma yapan Yaşar Çallı, resimlerinde özellikle Milli Mücadele, Atatürk’ün Ankara’ya gelişi ve Anadolu insanının toprakla olan uğraşını yansıttığını, bundan çok keyif aldığını söyledi. Çin’e resmi olarak davet edilen ilk Türk ressam olmanın haklı gururunu taşıdığını da sözlerine ekleyen Çallı, eserlerini önümüzdeki ay İzmir ve Aydın’da sergileyecek.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!