Mehmet Ali Aydınlar'ın başkanlık adaylığına ilk tepkiler

Güncelleme Tarihi:

Mehmet Ali Aydınların başkanlık adaylığına ilk tepkiler
Oluşturulma Tarihi: Ekim 22, 2013 15:57

Fenerbahçe Spor Kulübü'nün olağanüstü kongresinde Eski Futbol Federasyonu Başkanı Mehmet Ali Aydınlar'ın 2 Kasım'daki Olağanüstü Genel Kurul'da başkanlığa adaylığını açıklamasının ardından spor yazarları ilk tepkilerini dile getirdi.

Haberin Devamı

Ercan Saatçi (Hürriyet Gazetesi Spor Yazarı):M. Ali Aydınlar'ın adaylığı çok yerinde bir karar... Adaylığını açıklamasa F.Bahçeliliğinden şüphe ederdim ve en son yaptığı basın toplanıtısında anlattıkları çöpe giderdi. Kongrede demoktratik bir seçim olacağına inanıyorum. Kazanmak da kaybetmek de var. Ama aklı selim ve gerçek Fenerbahçe sevdalısı konre üyelerinin Aydınlar'a oy vereceğine inanıyorum. Sayın Aziz Yıldırım'ın F.Bahçe'ye sürdüğü leke gölgesi gibi arkasındayken kongre üyelerinin bunu durumu doğru değerlendireceklerine inancım tam. Aziz Yıldırım karşısında (eğer adaylığını açıklarsa) F.Bahçe'nin geleceğini düşünen kongre üyelerinin Aydınlar'ı zor gibi görünse de başkan yapabileceğini düşünüyorum.

Ali Şen (Eski Fenerbahçe Kulübü Başkanı ) : Fenerbahçe'de uzun yıllar sonra Şadan Kalkavan ve Mehmet Ali Aydınlar, Aziz Yıldırım'ın karşında başkanlığa aday oldular. Mehmet Ali Aydınlar büyük bir Fenerbahçelidir, çok başarılı bir işadamıdır. Yakından tanıyorum ve Mehmet Ali Aydınlar'ı destekliyorum.

Haberin Devamı

VE MEHMET ALİ AYDINLAR ADAYLIĞINI RESMEN AÇIKLADI

Altan Tanrıkulu (Hürriyet Gazetesi Spor Yazarı): Öncelikle hayırlı olsun. Demokratik bir adım... Fenerbahçe kongresi güzel geçecek. Dilerim projeleri ve hizmet kalitesi daha iyi olan kazanır.

Aziz Yıldırım, M. Ali Aydınlar'a göre daha önde görünüyor. Ama yönetime alınacak isimler bu görünümü değiştirir. Önemli olan F.Bahçe'nin kongre sürecini sportif açıdan bölünmeden ve zarar görmeden atlatması. Şimdilik bu başarılmış gibi...

İlker Yasin (Hürriyet Gazetesi Spor Yazarı):Aydınlar'ın adaylığını açıklaması çok normal. Daha önce F.Bahçe'nin kötü yönetildiğini iddia etmişti. Böyle devam ederse de aday olacağını açıklamıştı. Şu anda Aziz Yıldırım'ın başkanlık arzusu halen sürüyor. Oluşan bu ortamda Aydınlar'ın adaylık açıklaması ile sözünü yerine getirmiş oldu. Kongre üyeleri üzerinde Aziz Yıldırım'ın bir etkisi olmadığını tabiki söyleyemeyiz. Aydınlar'ın başkan seçilme ihtimali Yıldırım'a göre daha az da olsa değişim isteyen kongre üyelerinden oy alabilir.

Haberin Devamı

Kenan Başaran (Hürriyet Gazetesi Spor Yazarı): Mehmet Ali Aydınlar’ın Fenerbahçe başkanlığına aday olması camianın kendi içinde hesaplaşıp önüne bundan sonra önüne daha sağlıklı bakabilmesi için hayırlı olmuştur. Aydınlar-Yıldırım yarışı (Yıldırım’ın da aday olması bekleniyor) 3 Temmuz’un gerçek bir hesaplaşması olacaktır. Fenerbahçe Genel Kurulu’nun tercihi 3 Temmuz’da da hangisinin politikalarının doğru olduğunu ortaya koyacaktır. Önemli olan seçim demokratik ve her türlü ‘dış baskı’dan azade olarak gerçekleşmesidir.


Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!