Masa tenisinde final heyecanı

Güncelleme Tarihi:

Masa tenisinde final heyecanı
Oluşturulma Tarihi: Ocak 25, 2014 13:36

Fenerbahçe Kadın Masa Tenisi Takımı, Avrupa Masa Tenisi Federasyonları Birliği (ETTU) Şampiyonlar Ligi yarı final rövanşında yarın İstanbul'da Polonya temsilcisi Zamek Tarnobrzeg ile tarihi bir maça çıkacak.

Haberin Devamı

Ülker Sports Arena Metro Enerji Salonu'nda yapılacak karşılaşma saat 14.30'da başlayacak. Son iki sezon ETTU Kupası şampiyonu olarak Türkiye'ye ilkleri yaşatan Fenerbahçe, tarihinde ilk kez yer aldığı Şampiyonlar Ligi kulvarında da zirveye çıkmak istiyor. Yarı final turunun ilk maçında deplasmanda rakibini 3-2 yenerek önemli bir avantaj elde eden sarı-lacivertli ekip, seyircisinin önünde çıkacağı mücadelede rakibini eleyerek finale kalmayı hedefliyor. Deplasmandaki ilk maçta Viktoria Pavlovich, Elisabeta Samara ve Cheng Ching ile mücadele eden sarı-lacivertli ekip, 12 set alıp, 8 set kaybettiği mücadelede +4 averaja sahip oldu.

Şampiyonlar Ligi'nde bu sezon şu ana kadar yaptıkları 7 maçın 5'ini kazanıp 2'sinde yenilen sarı-lacivertli ekip, ilk turdaki A Grubu'nu 6 galibiyet 4 yenilgiyle lider tamamlayıp yarı finale yükselmişti. Avrupa'nın en iyi 8 takımının mücadelesine sahne olan "Devler Ligi" kulvarında diğer yarı finalin diğer ayağındaki Linz AG Froschberg-Ttc Berlin Eastside rövanş mücadelesi Avusturya'nın Linz kentinde TSİ 21.15'te başlayacak. Bu maçta tur atlayan ekip, yarı finali geçtiği taktirde Fenerbahçe'nin rakibi olacak.

Haberin Devamı

Fenerbahçe Masa Tenisi Şube Koordinatörü ve Antrenörü Üstündağ: "3. kez şampiyonluğu elde edeceğimize inanıyorum"

Fenerbahçe Kulübü Masa Tenisi Şube Koordinatörü ve Antrenörü Babür Üstündağ, ETTU Kadınlar Şampiyonlar Ligi yarı final rövanşında yarın Zamek Tarnobrzeg ile yapacakları maçta, ilk karşılaşmada elde ettikleri averajı iyi değerlendirerek finale yükselmek istediklerini söyledi. Polonya temsilcisiyle yapacakları önemli mücadeleyi AA muhabirine değerlendiren Üstündağ, ilk maçta 3-2 kazandıklarını hatırlatarak, "Yarın yarı finalin ikinci maçı var. Tabii ki çok önemli bir karşılaşma. İlk maçta olduğu gibi kazanacak şekilde mücadelemizi ortaya koyacağız. Hedefimiz iki yıl üst üste ETTU Kupası şampiyonluğundan sonra bu kulvarda da şampiyonluk" diye konuştu.

Bulundukları konuma kolay gelmediklerini, kendilerinden beklentinin yüksek olduğunu anlatan Üstündağ şunları kaydetti:

"Bugünlere hiç de kolay gelmedik. Özellikle iki sene üst üste olan süreçte çok zorlu maçlarda galibiyetler, mağlubiyetler aldık. Şampiyonlar Ligi'nin üzerimizde baskısı da var. Beklentiler büyük, 'İki kez şampiyon oldunuz, üçüncü kez başarabilecek misiniz?' diye... Bu büyük beklentiler içinde kendimizi daha fazla zorluyoruz. Umarız finale yükselip, finalde de başaracağız ve 3. kez şampiyonluğu elde edeceğimize inanıyorum."

"Performanslar finalde en üst seviyeye çıkar"

Takımdaki oyuncuların ortaya koydukları ekstra performansların sezon ilerledikçe ortaya çıkmasının hatırlatılması üzerine sarı-lacivertli teknik adam, "En yüksek noktaya finalde geleceklerini düşünüyorum" diye konuştu. Sporcularının hem Şampiyonlar Ligi hem açık turnuvalar ve hem de ülke milli takımlarındaki performanslarının arttığını dile getiren Üstündağ, "Oyuncularımızın finalde performanslarındaki en yüksek noktaya geleceklerini düşünüyorum. Bu maçtan sonra mart ayına kadar bir süreç var. O süreç zarfında da bütün oyuncularımız Avrupa'da açık turnuvalara katılacak ve böylece finale kadar daha hazır bir hale gelecekler" ifadelerini kullandı.

"Finali Alman ekiple oynarsak bizim için büyük bir avantaj"

Fenerbahçeli teknik adam, finalde, ilk turda yer aldıkları grupta 2. olan Ttc Berlin Eastside ile eşleşmelerinin kendileri için büyük bir avantaj olacağı kaydetti. Alman ekibi karşısında grup maçlarında birer galibiyet ve yenilgi aldıklarını hatırlatan Üstündağ, şunları söyledi:

"Oldukça zorlu bir grupta yaptığımız 6 maçın 4'ünü kazandık. Yarı finalde eşleştiğimiz diğer grubun ikinci takımına karşı deplasmandaki ilk maçta 3-2 kazandık. Daha önce, finali bizim gruptan takımların oynayacağını ifade etmiştik. Durum o noktaya doğru geliyor. Çünkü Alman temsilci ilk maçta Avusturyalı rakibi karşısında avantajlı bir skor aldı. Alman ekibi tanıyoruz. Finali onlarla oynarsak bizim için büyük bir avantaj olacak."

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!