Makyajda yeni trend 'Pişirme' tekniği

Güncelleme Tarihi:

Makyajda yeni trend Pişirme tekniği
Oluşturulma Tarihi: Aralık 05, 2015 11:59

Kim Kardashian’ın makyaj artisti Mario Dedivanovic’in geliştirdiği yepyeni bir yöntem olan “baking”, yani pişirme tekniğiyle, gözeneklerin ve ince kırışıklıkların tamamen yok olduğu pürüzsüz, aydınlık bir görünüm hayal olmaktan çıktı.

Haberin Devamı

Pişirme tekniği, farklı tonlarda fondötenin göz altlarına, burun kanatlarına, alın ve çene bölgesine uygulanması esasına dayanıyor. Peki, neden pişirme? Çünkü bu bölgelere bolca sürülen ürünün, uygulandıktan 10 ila 30 dakika sonra cilde etki etmesi hedefleniyor. Tıpkı, bir keki ideal ateşte pişirmek gibi... 

Hedef, ürünlerin ince kırışıklıkların ve derin izlerin içine işlemesiyle birlikte mükemmel bir tene ulaşmak.
Ancak burada önemli bir detayı vurgulamakta fayda var: Aslında profesyonel bir makyaj tekniği olması dolayısıyla kesinlikle gece makyajı için düşünülmüş. Özellikle de geç saatlerde kamera ışığı altında kalanlar için...

Makyajda yeni trend Pişirme tekniği


NASIL UYGULANIYOR?

Haberin Devamı

Temelde oldukça kolay... Yüzde vurgulanacak bölgeleri belirledikten sonra yoğun bir şekilde fondöten sürün.
Ardından cilt tonunuzdan iki ton daha açık olan concealer’ınızı (kapatıcı) elmacık kemiklerinin üzerinden göz altı bölgesine kadar uygulayın. Bu geniş bölgede kapatıcının üzerine transparan pudra sürmeyi unutmayın. Sonra... Beklemeye başlayın!
10 ila 30 dakika boyunca ürünlerin vücut ısınız yardımıyla cildinize iyice nüfuz etmesini bekleyin. Ardından cilt üzerinde kalan ürünü bir fırça yardımıyla iyice dağıtın.
Ürün, bu süre içinde etkisini yeterince gösterdiği için artık tek yapmanız gereken fazla pudrayı elimine etmek.
Artık makyajınızın geri kalanını tamamlayın. Ve işte, geceye hazırsınız...

Dövdürmek mi ektirmek mi?

Dövme kaşları “yapay” bulanlar, son dönemde yeni bir uygulamaya yöneldi: Kaş ektirme... Ama böyle bir uygulamanın uzman ellerden çıkması şart. Liva Estetik Ceo’su Özgür Demir, “İşlem yapılan bölge sinirlere çok yakın, deneyimli ekip önemli” diyor.

Makyajda yeni trend Pişirme tekniği

Orta yaşlara gelindiğinde yaş ve yanlış kaş alımı sebebiyle kaş yoğunluğunda azalma görülebiliyor. Bazılarında bu sıkıntı daha da ileri boyutlarda seyrediyor. Özgür Demir, “Biz böylesi durumlarda, naturel bir görüntü için kaş ekimini öneriyoruz” diyor ve ekliyor:
“Kaş ve alın bölgesinden geçen sinirlere denk gelmemek için, işlemin mutlaka yüzeye yakın bir bölgede gerçekleştirilmesi gerekiyor. Çünkü ekim sırasında yanlış bir sinire denk gelmek hastada kalıcı hasara, hatta yüz felcine dahi sebep olabiliyor. Dolayısıyla mutlaka uzman ve deneyimli ekiplerle çalışmak gerek. Yavaş yavaş trend olmaya başlayan bu yönteme, Ortadoğulu kadınlardan talep fazla. Türk kadınları da son aylarda bu operasyona daha çok ilgi göstermeye başladı. Kadınlar genel olarak dövmedeki renk deformasyonundan ve yapaylıktan hoşlanmadığı için kaş ekimini tercih ediyor.”

Haberin Devamı


Dikkat, bu kaşlar uzuyor!

Operasyonda kullanılan kökler saçtan alındığı için işlemin en büyük dezavantajı, saç kadar uzayan kaşlar! Bunun bilinmesi gerektiğini söyleyen Demir, “Kökler saçtan alındığı için kaşlar da saç kadar uzayabiliyor, bu nedenle tüm hastalara bu hatırlatmayı yaparak ekime başlıyoruz. Ekim sonrası kaşların haftada bir kısaltılması gerekiyor” diyor.

Makyajda yeni trend Pişirme tekniği

Daha aktif bir yaşam

Uzun zamandır Hilton Duoble Tree Moda bünyesinde hizmet veren Elemental Fitness SPA’dan yeni haberler var. Merkez, şimdi Acıbadem Almondhiil içindeki yeni yerinde Elemental Wellness olarak hizmet veriyor. Bu sağlıklı yaşam ve spor kompleksinde, 2 squash kortu, kapalı basketbol ve voleybol sahası, spa & pilates, yarı olimpik havuz, jakuzi, sauna, buhar odası mevcut. Kilo yönetimi için destek programlar da alınabiliyor.

 

Haberin Devamı

Editörden...


24 saat kesintisiz savaş

Makyajda yeni trend Pişirme tekniği

Shiseido, 24 saat süresince etkisini koruyan Advanced Super Revitalizing Cream ile yaşlanmanın ilk belirtilerine karşı savaşıyor. Alt katmanlarındaki yaşlanma nedenlerini hedef alan ve 24 saat süresince etkisini koruyan ürün, kuruluk,ince çizgiler, gibi yaşlanmanın ilk etkilerine karşı savaşıyor. Fiyatı ise 360 TL (50ml) ve 399 TL (75ml)...



Bacaklar sıkılaşıyor

Makyajda yeni trend Pişirme tekniği
Bacaklarında yorgunluk ve şişlik problemi yaşayanlardansız, Gehwol Bacak Balsamı’nı deneyebilirsiniz. Ürün, at kestanesinden elde edilen allantoin ile bacaklarda sıkılaştırıcı etki yaratıyor. At kestanesi, aynı zamanda doğal bir damar büzücü olduğu için bacaklarda görünür hale gelen damarların yok olmasına yardımcı oluyor. Fiyatı 53 TL.

 

Haberin Devamı

Makyajda yeni trend Pişirme tekniği


Çarpıcı bakışlar için

Bakışlarınız daha çarpıcı olsun istiyorsanız, biraz da cesur ve yeniliklere açıksanız, Make Up For Ever’ın yeni Lash Show serisine göz atmalısınız. Seride 50 farklı çeşit takma kirpik bulunuyor, hangisini seçeceğiniz size kalmış... Fiyatları ise 44 TL.


Tek hamlede kusursuzluk

Makyajda yeni trend Pişirme tekniği

Rutin güzellik adımlarını tek üründe birleştiren Garnier BB Krem, hem 24 saat boyunca nemlendirme etkisi gösteriyor, hem zararlı UV ışınlarına karşı koruma sağlıyor hem de uygular uygulamaz cilt tonunu eşitleyip pürüzsüz bir görünüm kazandırıyor. Gözenekleri tıkamaması da ürünün en önemli avantajlarından biri. BB kremin fiyatı
23,99 TL...

Haberin Devamı


Kış kalkanı

Siz de soğuk hava, rüzgar gibi koşullardan cildinizin etkilendiğini hissediyorsanız; işte bir öneri... COSMED Day-to-Day Vanilyalı Nem Maskesi, ciltte uzun süreli nem dengesi vaat ediyor. Ayrıca cilt tonunun dengelenmesine yardımcı oluyor. Fiyatı (5 mlx20 adet) 87 TL...

Makyajda yeni trend Pişirme tekniği

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!