Ben otele gelin gittim

Güncelleme Tarihi:

Ben otele gelin gittim
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 13, 2008 00:00

Evlenince göçebe bir hayat sürdüğünü belirten Gülşah Alkoçlar, " Hayatım otellerde geçti" diyor.

Haberin Devamı

Ä°ÅžTE AÄ°LE FOTOÄžRAFLARI

Hülya Koçyiğit ile Selim Soydan’ın kızı Gülşah, yıllardır eşi Ender Alkoçlar ile birlikte La Boutique Alkoçlar Oteli'ni işletiyor. Evlenince direkt otele gelin gittiğini ve göçebe bir hayat sürdüğünü belirten Gülşah Alkoçlar, "18 yaşında evlendim. Hayatım otellerde geçti. Sanki biri benim için 'Bavullardan kurtulamaz inşallah' dedi" diyor.

Kıştan sıkılıp yazlık bir mekán açıyorsunuz sanırım. Biraz kendi tatil anlayışınızı gerçekleştirmek istemiş gibisiniz...

Ben otele gelin gittim
- Evet, evet (gülüyor). Kış gözbebeğim, belirteyim en başında. Kar için dua ederken bu sezonu iyi geçirdik. Sezonun sonuna doğru Torba’da butik otel olabileceğini düşünerek yola çıktık. Hem butik otel olacaktı hem de çocuklar da içinde barınacaktı. Tatil, çocuklarla birlikte geçirebileceğiniz zaman demek, tabi dinamik ve onların da iyi vakit geçirebileceği bir konseptte. Civarda bulunduğumuz sahil üzerinde bizden başka iki tane daha butik otel daha var.

Haberin Devamı

La Boutique Alkoçlar konsepti nasıl ortaya çıktı?

- Biz kalabalık bir otel anlayışından geliyoruz. İşlettiğimiz otel 650 kişilik ve Uludağ’da. 1968 yılından beri hizmet veren bir otel. Ve Alkoçlar’ın anılması da şöyledir: Gençler gider eğlenirler ama çocuklarla da gidilir. Her ikisinin de tarzı var. Aile oteli tarzı taşıyoruz. Bodrum’un hálá bozulmamışlığı var ve yolunuz bir kere de olsa Bodrum’a düşer. Kat izninin olmaması, yeşil olması, denizinin çok güzel olması bizim için butik otel kurma fikrini doğurdu. Bu fikir ortaya çıkınca da "Adı da butik otel olsun" dedim Ender’e ve öyle oldu.

Sizin işiniz bir nevi halkla ilişkiler yapmak değil mi aslında?

- Evet, evlendiğim 1988 yılından beri bu işi yapıyorum bu otelde. Halkla ilişkiler işinden çok zevk alıyorum. Bizim otelimizde müdürler ordusu, işletmeciler ordusu gibi bir grup yok çalışanlar arasında. Otelin sahibi ve karısı var. Biri yemeğini satın alıyor, öbürü pişiriyor gibi bir durum var. Bu ruhu yakalayabilmek çok önemliydi benim için.

Haberin Devamı

Otelin özellikleri neler?

- Sahili kum, sonra çimen geçiÅŸi ve ondan sonra havuz ve binanın kendisi... Her ÅŸeyi bir arada yaÅŸayabiliyorsunuz. Tekneyle yanaÅŸabiliyorsunuz sahile. Bu anlayışları toparlarken yanında gurme faktörünü de unutmadık. Yemek önemli. Bodrum’a has lezzetler, Ä°talyan, Fransız hepsini barındırıyoruz içinde ama özellikle bizim kendi mutfağımızın çeÅŸitlemeleri diye düşünüyorum.Â

18 YAÅžINDA OTEL SAHÄ°BESÄ° OLMAK ENTERASANDI

 1988 yılında evlendim dediniz, kaç yaşındaydınız?

/images/100/0x0/55eb4206f018fbb8f8b583a7
- 18 yaşındaydım.

Peki 18 yaşında otele gelmeniz ve çalışmanız ile birlikte insanların ve sizin tatil anlayışınızda değişimler oldu mu?

- Çok enteresan, o zamandan beri her şeyi bir arada bulabileceğim ve istediğim kadar kullanacağım bir anlayışım var benim. Otelde gece kulübü de olsun, yemek de güzel olsun, eğlence de olsun, sükunet de olsun diyenlerdenim.

Haberin Devamı

18 yaşında bir otelin sahibesi olmak nasıl bir duygu? Psikolojiniz ve egolarınızı etkiledi mi bu durum?

- Çok karmaşık bir duygu. Doğru söylüyorsunuz, bu insanın psikolojisini doğru adımlar atmazsanız, etkileyecek bir durum. Çünkü anlayış olarak evlilik demek ev demek, akrabalar demek, seni ziyaret eden insanlar demek... Ben direkt otele gelin gitmiş gibi oldum. Hayatımız otellerde geçti hep.

Eşinizden ayrılmayı düşünüp, "Ben annemin evine gidiyorum" diye bavulları kapıya koysanız kimse inanmayacak demek ki...

- (Gülüyor) Aynen, vallahi doğru. "Birileri bavullardan kurtulamaz inşallah" demiş sanki. İlk gençlikte canlılık harika bir şeydi. Bu enerji çok güzel. Yalnız kalamıyorsunuz, hep kalabalık istiyorsunuz. Abartıyorsunuz ev sahipliğini, "Odamda da kalabilirsiniz" diyorsunuz. Para kazanmak değil, mutlu hissettirmek bu karşındakini sadece.

Haberin Devamı

İlginç müşteri istekleri ve anılarınız var mı?

- Tabii, olmaz mı! Mesela Avrupa’da yaşayan insanlar var, diyelim İsviçre’de yaşıyorlar. Türkiye’ye geldiklerinde "Hadi Uludağ’a da gidelim" diyorlar. Öyle enteresan taleplerde bulunuyorlar ki... "Nerede geyikleri görebiliriz?" diyorlar mesela.

Artık genç kızlarınız da var...

Ben otele gelin gittim
- Evet Neslişah 21, Aslışah ise 15 yaşında. Onların bizim işlerimizle alakası yok ama ikisi de profesyonel kayıyorlar. Milli takımdalar. Neslişah iş eğitimi okuyor üniversitede. Küçüğü de mimar olmak istiyor. Bizim tadilatlarımızdan mimar arayışımızı gördü, "Baba ben bu işlerimizi yapmalıyım, mimar olmalıyım, parayı bana vermelisin" dedi. Babası da "Adam ol oku, gel çalış" diye yanıt verdi. Ama tecrübesiz olacağı için az para vereceğini de söyledi.

Haberin Devamı

Erken evlilik yok değil mi kızların aklında sizin gibi?

- Neslişah bizi örnek aldığı için çok sıcak bakıyor erken evliliğe. Ama artık bizim gibi giden evlilikler pek yok. Biz çok gençtik ve evliliğimizin sürmesi bir şans...

Çocuklarıma annem baktı

Annenizle ilişkiniz siz anne olduktan sonra farklılaştı mı, yakınlığınız arttı mı?

/images/100/0x0/55eb4206f018fbb8f8b583ab
- Tabii. Ben önceden yurtdışında okuyordum, o çok yoğun çalışıyordu. Ama baktı ki ben çok genç anne oldum, çocukların sorumluluğunu üzerine aldı. Annem sekiz ay Bursa’da, benim yaşadığım evde çocuk baktı. Bunu kimse bilmez. Annem benim pozisyonuma geçti, ben artist oldum evde. Bütün gün çocuğuma bakıyor, yemeklerimi de yapıyordu. Ben de kocamla vakit geçirmeye başladım. Hele babamın hakkını hiç ödeyemem, her perşembe ve pazar gelirdi. Annem arada bana "Yanlış anlamıyorsun değil mi Gülşahçığım, kıskanmıyorsun değil mi çocuklarını sahiplendiğimiz için" diye sorardı. "Anne nasıl yanlış anlayabilirim, çok memnun oluyorum, mümkünse alıp evinize götürün" diye espri yapardım. "O kadar da değil" derdi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!