Gerekiyorsa isyan edeceksin

Güncelleme Tarihi:

Gerekiyorsa isyan edeceksin
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 27, 2009 15:28

Genç rock'çı Aylim Aslım, dört yıl aradan sonra sessizliğini bozdu, "Canını Seven Kaçsın" albümünü çıkardı.

Haberin Devamı

 Albümün adını çizgi roman kahramanı RedKit'ten aldığını söyleyen Aslım, "İsyan edilecek bir durum varsa, etmek lazım! Sesini duyurmak, inandığını savunmak lazım" diyor.

  Albümün adı neden “Canını Seven Kaçsın” oldu? Birilerine mesaj mı göndermek istediniz?
- “Canını Seven Kaçsın” çocukluğumun çizgi kahramanı Red Kit’te sıkça geçen bir söz... Vahşi Batı ve her an bir olay çık abilir! ıçinde yaşadığım şehri, ülkeyi artık oraya benzetiyorum ben; kaos, kanunsuzluk, her şey mübah! ınsanların toptan çıldırdığı bir ülke oldu Türkiye.

 “Canını Seven Kaçsın”da ve diğer albümlerinizde bütün şarkıların sözleri size ait. Bunu özellikle mi tercih ediyorsunuz?                                
- Tabii. Müziklerin de çoğu öyle. Mümkün olduğunca benden çıksın istiyorum şarkılar. Daha doğrusu, hedefim iyi bir şarkı yazarı olmak zaten... Başkalarının şarkılarını seslendiren bir yorumcu olmaktansa, kendi şarkılarını söyleyen bir şarkı yazarı olmak daha bana göre...

Haberin Devamı

 Siz sosyal sorunlara duyarlı bir sanatçısınız ve daha önceki albümünüzde tö   re cinayetine kurban giden Güldünya adlı genç kadın için de bir şarkı yapmıştınız... Bununla ilgili nasıl tepkiler aldınız?
- Çok iyi tepkiler aldım. ınsanlar bence sesini duyuracak gücü olan kişilerden bu tür hassasiyetler bekliyor. Yani sadece kendi için değil, etrafında olup bitenler ve diğer insanlar için de bir şeyler yapmaya çalışmalarını...             

 “Güldünya” ve “Gelinlik Sarhoşluğu” TRT’nin sansürüne takıldı. Kadınlarla ilgili önemli bir meseleyi şarkı yaptığınız için takdir görmeniz gerekirken bu tepkiyle karşılaşmanız sizi nasıl etkiledi?
- Başta çok kızdım. Ama bu olay ciddi tepkilere yol açtı ve daha fazla insan şarkıdan haberdar oldu. 4 yıl sonra bu şarkıyı Sezen Aksu seslendirdi, böylece şarkı hak ettiği yeri buldu.

 “Gulyabani” albümünüzde “Ben Kalender Meşrebim” adlı kantoyu seslendirdiniz, buna bir de klip çektiniz. Rock müzik söyleyen biri olarak kanto söylediğiniz için dinleyici kitlenizin tepkisini almaktan çekinmediniz mi?
- Çekindim tabii. Benden beklemedikleri bir hareketti. ılk albümüm melankolik ve depresifti. Böyle eğlenceli ve cüretkar bir şeyle karşılarına çıkmamı en başta yadırgadılar. Fakat kanto, çok eski bir gelenek, sözleri oldukça cüretkar ve erotik... Benim için çok ilginç bir tecrübe oldu. Küçükken ilk söylediğim şarkılar hep kantoydu, çünkü 80 darbesinden sonra TV’ye çıkabilen birkaç kişiden biri Nurhan Damcıoğlu’ydu. Oradan gelen bir sempatim vardı kantoya.

Haberin Devamı

 Stüdyo ve sahne dışında Aylin Aslım neler yapar?
- Evimde kedilerim, çiçeklerim ve kitaplarımla vakit geçirmek bana yeter. Sevdiklerimle yemekler yapıp, muhabbet sofraları kurmak, yeni şarkılar için yeni fikirler not etmek, müzisyen arkadaşlarımla bu şarkıların ön çalışmalarını yapmak... Günler böyle gelir geçer.

GEREKİYORSA İSYAN EDECEKSİN

İsyankâr bir duruşunuz var, siz kendinizi nasıl biri olarak tanımlarsınız?
- İsyan edilecek bir durum varsa, etmek lazım! Sesini duyurmak, inandığını savunmak lazım. “Yalnız kalmak, ticaret dünyasında kenara itilmek” gibi bedelleri olsa bile, inanmadığım hiçbir şeyi kimse bana zorla yaptıramaz, söyletemez. Hayal ettiğim şeye ulaşmak uğruna kimseye zarar vermem, kimseye yalan söylemem. Kendi işimi kendim halletmeye çalışırım. Bencil ve hırslı insanlardan korkarım, uzak dururum.

Haberin Devamı

BEYAZPERDE GÜZEL OLURDU

 Türkiye’deki müzik gidişatını nasıl görüyorsunuz?
- Gidecek çok yolumuz var.

 Oyunculuğa nasıl bakıyorsunuz? Gelecekte sinema ya da televizyon dizisinde yer almayı düşünüyor musunuz?
- Bu, lise yıllarında ilgilendiğim bir şeydi. Ama üzerinden yıllar geçti. Ciddi bir iş, yapamayacağım işe bulaşmak istemem. Ama bir kez bile olsa sinema filminde oynamak güzel olurdu...

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!