Maçta parmakları dondu

Güncelleme Tarihi:

Maçta parmakları dondu
Oluşturulma Tarihi: Ocak 14, 2008 13:09

Sivas Süper Amatör Lig'de oynanan bir maçta soğuk hava nedeniyle futbolculardan Muhammed Demir'in sağ elindeki 3 parmağı dondu. Buna rağmen maça devam ederek bir de gol atan Demir, maçın ardından tedavi altına alındı.

Sivas Süper Amatör Lig'de Paşaçayır Sahası'nda oynanan Sivas Belediyespor-Sağlıkspor maçının ilk yarısında, Sivas Belediyespor'da top koşturan orta saha oyuncusu Muhammed Demir (26) sağ elinin 3 parmağının soğuk havadan etkilendiğini fark etti.

Parmaklarını hareket ettiremeyen ve morardığını gören Demir, buna rağmen durumu kulüp yetkililerine söylemeyerek maça devam etti.
Maçın ikinci yarısında bu halde futbol oynanan Demir'in bir de gol attığı maç 2-0 Sivas Belediyespor'un üstünlüğüyle sona erdi.
Karşılaşmanın ardından Demir, Cumhuriyet Üniversitesi (CÜ) Tıp Fakültesi Araştırma ve Uygulama Hastanesinde tedavi altına alındı.

PARMAKLARI DONMASINA RAĞMEN MAÇA DEVAM ETTİ

Tedavisi hastanenin el cerrahisi servisinde devam eden Demir, bu sezon başından beri Sivas Belediyespor'da forma giydiğini belirterek, “Cumartesi Sağlıkspor ile maçımız vardı. İlk yarı bittiğinde sağ elimin 3 parmağının donduğunu fark ettik. Kendimiz biraz yumuşatmaya çalıştık” diye konuştu.

Parmaklarında morarma ve his kaybı olduğunu anlatan Demir, “o elle maça devam ettim ve bir de gol attım. Maçtan da galip ayrıldık. Maçtan sonra hastaneye geldik, ameliyat oldum. Bir süre daha hastanede tedavi göreceğim” dedi.

Maç sırasında ellerinde eldiven olmadığını ve devre arasında hocalarına parmağının durumunu söylemediğini ifade eden Demir, “fakat sonuçta orada 22 kişiyiz, sadece bana oldu. Şansızlıktan mı, yoksa benim bünyemin zayıf olmasından mı bilmiyorum. Sağlıkspor maçında sağlığımdan oldum” dedi.

MUHAMMED DEMİR'İN SAĞLIK DURUMU

CÜ El Cerrahisi Bölümü Sorumlusu ve Ortopedi Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Hayati Öztürk ise Demir'in kendilerine geldiğinde 3 parmağında donmadan kaynaklanan dolaşım sıkıntısı bulunduğunu belirterek, şöyle konuştu:
“Tıbbi tedavisini yaptık, rahatlamayınca cerrahi tedavisini yapıyoruz şu anda. Ancak dolanım hala riskli. Bugün yeniden bir ameliyata alacağız. Tam durumu birkaç güne kadar belli olur.”

Bu soğuk havalarda mecbur kalmadıkça dışarı çıkılmaması gerektiğini, spor yapılacaksa eldivenlerle veya günün sıcak saatlerinde yapılması gerektiğini vurgulayan Öztürk, donmanın his kaybı, morarma ve su toplama şeklinde kendini gösterdiğini belirtti.
Sırayla Demir'in yanında refakatçi kalan takım arkadaşlarından Bayhan Çelik, çok soğuk havalarda maçların oynatılmaması gerektiğini ifade etti.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!