Macar siyasetçiden dostluk mesajı

Güncelleme Tarihi:

Macar siyasetçiden dostluk mesajı
Oluşturulma Tarihi: Ekim 17, 2012 20:59

2014 Brezilya Dünya Kupası Grup Eleme mücadelesinde Macaristan'a 3-1 yenildiğimiz maç sonrası ilginç bir olay yaşandı.

Haberin Devamı

Macaristan'da yaşayan bir siyasetçi, Facebook sayfasından Türkiye'ye sevgi ve barış mesajları yayınlarken kısa sürede sosyal medyada gündeme oturdu.

İşte Macar siyasetçi Vona Gabor'un yazdığı o yazı;

Türk Dostlarım’a

Bugünkü karşılaşmada taraftarlar Türk milli takımını Budapeşte’de benim bir cümlemle selamladıkları için büyük bir onur duymaktayım. Futbol Dünyanın en ilgi gören sporudur, güçlü duygular yaşatır insanlara. Ben de bu insanlardan birisiyim. Ama bundan daha önemli duygulara da sahibim. Akraba, Turan milletlerine duyduğum saygı, sevgi ve dostluk da bunlar içindedir. Karşılaşmanın büyük bahsine karşın, Macar taraftarların böylesine dostane bir jest yapmış olmalarını çok anlamlı buluyorum. Bu, günümüzün düşmanlık ve rekabet dolu dünyasında bilhassa anlamlı ve büyük bir olaydır. Minnettarım bunun için.

Haberin Devamı

Umarım bu mesaj mümkün olduğundan daha fazla Türk insanına ulaşır. Dilerim bu haber gider kulaklarina: Macaristan’da öyle bir güç var ki, bu ülkenin en büyük ikinci/üçüncü siyasi partisidir ve kendini Atilla’nın torunu sayan her milleti müttefiki olarak görmektedir. Türkleri de ayni şekilde. Tarih boyunca aramızda birçok savaş yaşanmış olabilir; birbirimizin kanını dökmüş olabiliriz; başka isimlerle adlandırdığımız Tek bir Tanrı’ya inanıyor olabiliriz, ama biz her şeye rağmen kardeşiz: Turan çocuklarıyız. Umarım, giderek güçlenen büyük bir iktidarı yönetecek büyüyen Türk gençliği sesimizi duyuyordur. Bizim arzumuz Atilla’nın torunlarının, büyük atlıların soyundan gelenlerin yeniden el ele vermeleridir.

Biz de Atilla'nin torunlariyiz!
Tanrı daha güzel bir gelecek versin bizlere!

Vona Gábor
Jobbik Başkanı

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!