Maç değil antrenman

Güncelleme Tarihi:

Maç değil antrenman
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 28, 2009 00:00

Kuzey Irak’tan Zaho takımı ile yapacağı karşılaşma için federasyondan izin alamayan K.Maraşspor’un başkanı Günkut, “Biz de maç değil, çift kale antrenman yaptık” dedi.

Kuzey Irak’tan Zaho takımı ile yapacağı karşılaşma için federasyondan izin alamayan K.Maraşspor’un Başkanı Muhammet Günkut, “Biz de maç değil, çift kale antrenman yaptık” dedi. 2. Lig 4. Grup takımlarından Kahramanmaraşspor ile Kuzey Irak’ın Zaho takımları arasında Türkiye Futbol Federasyonu’ndan (TFF) izin alınmadan oynandığı ortaya çıkan dostluk maçının yankıları sürüyor. K.Maraşspor Başkanı Muhammet Günkut, müsabakaya zaman darlığı nedeniyle TFF tarafından izin verilmediğini, bu nedenle kendilerinin de misafir ekip oyuncuları ile maç değil çift kalede antrenman yaptıklarını söyledi.

FIFA ve TFF kurallarını ihlal etmek gibi bir tutuma girmediklerini anlatan Günkut, “Zaho takımı FIFA’ya bağlı Asya Futbol Konfederasyonu üyesi Irak’a aittir. Bizim FIFA’nın tanımadığı bir ülkenin takımı ile özel maç yapma girişimimiz hiç olmadı. Sadece maç yapacağımızı gecikerek, karşılaşma günü TFF’ye bildirdik. Doğal olarak TFF de bize zamanın çok az olduğunu ve bu kadar kısa sürede hakem ataması yapılamayacağını bildirerek izin vermedi. Biz de ceza yememek amacıyla özel maçtan vazgeçtik” diye konuştu.

Bilet satışı yapmadık

Federasyon’dan ceza alacaklarını düşünmediğini de sözlerine ekleyen Günkut, “Biz maç yapmış olsak, 2 de yan hakem olurdu ve karşılaşma 90 dakika üzerinden oynanırdı. Oysa ki biz eski bir hakem arkadaşımızdan çift kale antrenmanı yönetmesini istedik. Futbolcular kendi aralarında 70 dakika kadar topla çalışma yaptı. Stada giriş için de taraftarlarımıza bilet satışı yapılmadı” ifadelerini kullandı.

Federasyon: Yetki Hukuk Kurulu’nun

TÜRKİYE Futbol Federasyonu Profesyonel Maçları Planlama ve Organize Müdürü Ufuk Şefik de kendilerine başvurunun geç yapılması nedeni ile K.Maraşspor-Zaho maçına hakem atamadıklarını doğruladı. Bu nedenle karşılaşmaya izin vermediklerini söyleyen Şefik, “Bu konularda yetki Hukuk Kurulu’nundur. Konunun bu kurula sevki konusunda bir gelişme yok. Olup olmayacağı ise şu aşamada bilemiyorum” dedi.

İzin çıkmayınca yan hakemler çekildi

K.MARAŞ Bölgesi eski hakemlerinden Hasan Kartal’ın hakem olarak belirtildiği basına dağıtılan kadro listesinde yan hakem olarak isimleri yazılı Kürşat Reyhanlıoğlu ve Selahattin Abacı’nın maça izin çıkmayınca müsabakadan çekilmesi dikkat çekti. Kartal ise “Ben maç değil, idman çift kale maçını yönettim” dedi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!