Lowenthal'in yorumuyla "Dört Köşe Olmak"

Güncelleme Tarihi:

Lowenthalin yorumuyla Dört Köşe Olmak
Oluşturulma Tarihi: Nisan 26, 2004 11:26

Bennett Lowenthal’in Dört Köşe Olmak (Four Corner Being) başlıklı fotoğraf sergisi, 29 Nisan'dan başlayarak 29 Mayıs tarihine kadar İstanbul Fotoğraf Merkezi içinde yeralan Fotoğraf Galerisi'nde sanatseverlerin beğenisine sunuluyor.Serginin temelini, fotoğrafçının değişik mekanlarda ve değişik zamanlarda çektiği fotoğraflardan yararlanarak bazı temaları aydınlatma fikri oluşturuyor.

Haberin Devamı

Bu seksen fotoğraf, dörtlü tema guruplarından oluşan yirmi fotoğraf kümesi formunda sergilenecek.

Lowenthal, Dört Köşe Olmak başlıklı serginni ortaya çıkışını “Altı yıl önce Zagreb’de sergi açmaya hazırlanırken, son yirmi yıl içinde çektiğim fotoğraflarımın hepsini elden geçirmek gibi çok zevkli bir çalışma yapmak fırsatını bulmuştum. İstanbul Fotoğraf Merkezi’nde açılan bu son sergim için ise, daha yeni fotoğraflarımı tarayarak işe başlamıştım, ama meğerse kataloglama ve çapraz referans denilen o iki tiryakiliğe kendimi iyice kaptırmışım. İşte bu yüzden, fotoğraflarımın temaları arasında aksıranlar, tıksıranlar, el sallayanlar, göz süzenler, yani bir biçimde dikkatimi çekebilenler bu sergide kendilerine bir yer buldu" diyerek anlatıyor.

Bennett Lowenthal 1958 yılında ABD’nin Cincinnati kentinde doğdu. Lise çağlarında fotoğraf çekmeye başladı ve Yale Üniversitesi’nde fotoğraf eğitimi aldı. Daha sonra Massachusetts’te fotoğraf sanatçısı ve foto muhabiri Lionel Delevingne’in asistanlığını yaptı. 1988 yılında ABD Dışişleri Bakanlığı’na girmiş ve diplomat olarak Washington’da ve Brezilya, Danimarka, Hırvatistan’daki ABD büyükelçilikleri ve konsolosluklarında çalışmış olup halen Türkiye’de görevli.

Tarlabaşı Bulv. No: 272 Beyoğlu / İstanbul
Tel: 0212 238 11 60 Faks: 0212 238 83 71
www.istanbulfotografmerkezi.com

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!